Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Flora Tallinn, adversara Farului din turul trei preliminar al Conference League

Cine este Flora Tallinn, adversara Farului din turul trei preliminar al Conference League

Fotbal

Comentarii

Campioana României, Farul Constanţa, a eliminat-o pe campioana Armeniei, Urartu, scor 6-4 la general, în turul doi preliminar din Conference League.

În turul următor al competiţiei, Farul Constanţa va înfrunta campioana Estoniei, Flora Tallinn, cea mai titrată echipă a ţării.

Farul Constanţa o întâlneşte pe Flora Tallinn

În actualul sezon, Flora Tallinn a fost eliminată de către Rakow Czestochowa în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, cu 0-4, apoi a fost ”retrogradată” în Conference League.

În turul doi preliminar din Conference League, Flora Tallinn a avut tur liber, apoi, sorţii i-au scos în cale învingătoarea dintre Farul şi Urartu, în care românii au avut câştig de cauză.

Lotul celor de la Flora Tallinn este cota la 4,48 milioane de euro, fără fotbalişti cu ”greutate”, dar format integral din jucători autohtoni

  • Cei mai scumpi jucători din lot sunt Marten Kuusk  şi Martin Miller - 325.000 de euro.

Poate cel mai influent jucător al celor de la Flora Tallinn este veteranul Konstantin Vassiljev (38 de ani), căpitanul echipei naţionale a Estoniei, fost jucător la FC Koper (Slovenia), Amkar Perm (Rusia), Piast Gliwice şi Jagiellonia (Polonia).

Flora Tallinn nu are o istorie prea strălucită în Europa. A participat de zeci de ori, după cele 27 de podiumuri înregistrate în campionat, însă rareori a reuşit să impresioneze.

Ce mai bună performanţă a fost atinsă în sezonul 2021/2022, când s-a calificat în grupele Conference League. În play-off, Flora Tallinn a trecut de Shamrock Rovers din Irlanda, scor 5-2 la general.

În grupe, Flora a învins-o pe Partizan, scor 1-0, şi a înregistrat două rezultate de egalitate, cu acelaşi scor 2-2.

O singură dată s-a mai confruntat Flora Tallinn cu o formaţie din România, în Europa: în 1998/1999 - pe Steaua.

  • Flora Tallinn s-a impus cu 3-1, acasă, apoi a pierdut la Bucureşti cu scorul de 1-4.

Cele mai importante victorii ale celor de la Flora, în Europa: 3-1 cu Steaua, 3-1 cu Esbjerg, 1-0 cu Brondby, 2-0 cu Radnicki şi 1-0 cu Partizan.

Afla mai multe despre: flora tallinfarul,  

viewscnt
Articole similare