You are here:

Cine este Paolo Scaroni, noul preşedinte de la AC Milan

Cine este Paolo Scaroni, noul preşedinte de la AC Milan
Comentarii

Adunarea acţionarilor clubului milanez l-a demis pe fostul director executiv Marco Fassone şi pe colaboratorii săi chinezi şi l-a ales ca preşedinte şi director executiv interimar pe Paolo Scaroni (71 de ani). Mişcarea vine ca urmare a faptului că Li Yonghong a pierdut controlul clubului, pentru că n-a putut returna la timp, împrumutul către firma americană de investiţii Elliott. Noul preşedinte al "diavolilor" are însă foarte puţine legături cu lumea fotbalului.

La o zi după ce TAS a revenit asupra deciziei de a suspenda AC Milan din competiţiile europene pentru nerespectarea regulii fair-play-ului financiar, AC Milan şi-a schimbat aproape în întregime Consiliul de Administraţie.

Li Yonghong şi asociaţii săi nu mai fac parte din organigrama clubului, iar noul preşedinte, cu unanimitate de voturi a fost ales Paolo Scaroni, în vârstă de 71 de ani.

Născut la Vicenza în 1945, Scaroni a absolvit Universitatea Bocconi din Milano în specializarea economie, iar patru ani mai tîrziu şi-a obţinut doctoratul la Colombia Business School.

Ulterior, Scaroni a devenit asociat la McKinsey, înainte de a se alătura companiei Saint Gobain în 1973. Doar cinci ani mai târziu, Paolo Scaroni ajungea să conducă această renumită companie, până când în 1985 a fost numit CEO al Techint, unul dintre cele mai mari nume din industria mineritului din lume.

Abia în 1996 îşi face intrarea în fotbal şi devine preşedinte al clubului Vicenza, echipa oraşului său natal. Doar trei ani a durat aventura sa în fotbal, pentru că pentru Scaroni au urmat funcţii importante de conducere la cârma unor companii uriaşe precum Enel şi Eni.

"Sunt onorat că am şansa de a conduce un club atât de mare şi totodată recunoscător oamenilor care mi-au încredinţat această misiune. Este un moment critic pentru istoria clubului nostru şi suntem recunoscători noilor proprietari pentru că şi-au propus să readucă AC Milan acolo unde îi este locul. Avem o muncă titanică în faţă, dar suntem dornici să construim ceva frumos plecând de la acest moment de cotitură" a explicat într-o primă declaraţie oficială, noul număr 1 de la AC Milan. 

Afla mai multe despre: ac milanpaolo scaroni,  

viewscnt
Articole similare