Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Cine plăteşte dacă e nevinovată?”. Ilie Năstase a reacţionat la primul interviu oferit de Halep după suspendare

”Cine plăteşte dacă e nevinovată?”. Ilie Năstase a reacţionat la primul interviu oferit de Halep după suspendare

Tenis

Comentarii

Simona Halep se pregăteşte, în următoarele săptămâni, de lupta pe care a anunţat că vrea să o câştige, pentru a-şi reclădi reputaţia în lumea tenisului.

”Cine plăteşte dacă e nevinovată?”. Ilie Năstase a reacţionat la primul interviu oferit de Halep după suspendare

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la roxadustat, o substanţă interzisă în regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

Simona Halep, câştigătoare a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare.

Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Halep a acordat primul interviu după scandal şi acuză ITF că tergiversează judecarea cazului de dopaj.

Ilie Năstase a vorbit, la rândul său, despre declaraţiile Simonei. 

"Nu mă întrebaţi că nu ştiu (n.r. a fost întrebat despre declaraţiile Simonei Halep şi despre procesul de dopaj). Cât ştii dumneata ştiu şi eu. Degeaba mă întrebi pe mine, că nu ştiu. E o pierdere mare că nu poate participa la Roland Garros? E o pierdere pentru ea, în primul rând! Lasă Roland Garros-ul, vorba lui Ţiriac, dacă e nevinovată, cine îi plăteşte toate turneele la care nu a participat şi tot…", a spus Ilie Năstase, conform AS.ro.

Ce a mai spus Halep:

''ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult.

Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată'', a spus Simona Halep, care a adăugat că a efectuat zece teste antidoping de la depistarea sa pozitivă şi toate au fost negative.

O nouă audiere ar putea avea loc pe 28 mai, iar Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea: "Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?".

Afla mai multe despre: simona halepilie nastase 

viewscnt
Articole similare