Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Marica, nemulţumit de deciziile lui Edi Iordănescu la naţionala României: ”Eu nu sunt de acord cu rotaţia jucătorilor”

Ciprian Marica, nemulţumit de deciziile lui Edi Iordănescu la naţionala României: ”Eu nu sunt de acord cu rotaţia jucătorilor”

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de fotbal a României s-a impus, duminică, împotriva reprezentativei similare din Andorra, scor 4-0 (3-0), pe Arena Naţională, într-o partidă din etapa a 8-a a Grupei I din calificările pentru EURO 2024.

Golurile ”tricolorilor” au fost marcate de către Nicolae Stanciu (min. 23), Ianis Hagi (min. 28), Răzvan Marin (min 44 - pen.) şi Florinel Coman (min. 50).

Faţă de partida cu Belarus, selecţionerul a introdus încă din primul minut alţi şase fotbalişti în duelul contra Andorrei. Decizie cu care Ciprian Marica, fostul internaţional, nu este de acord.

”Ce să zic, a fost un meci bun. Per total, am fost agresivi, am vrut victoria încă din primele minute. S-a văzut că avem dorinţă.

Îl auzeam pe Edi Iordănescu vorbind de această rotaţie la echipa naţională. Jucătorii nu sunt obişnuiţi să joace din trei în trei zile. Eu îmi aduc aminte că, pe vremea mea, puteai să spui primul 11 al echipei naţionale cu ochii închişi. Nu mai vorbesc de Generaţia de Aur.

Acolo, cu două-trei mici schimbări, dar în rest ştiai primul 11. Eu nu sunt de acord cu rotaţia asta, dar, mă rog. De ce nu sunt de acord? Pentru că nu poţi să creezi automatisme, să creezi o idee clară de joc, atât timp cât îi roteşti.

Tot el spunea (n.r. Edward Iordănescu) că se întâlnesc 30 de zile pe an. Şi că au undeva la 10-15 meciuri. Deci, e greu să formezi o echipă rotind atât de mult jucătorii, să creezi, să ai omogenitate.

După ce că oricum are câteva meciuri de jucat, nu vor mai ajunge niciunul să mai aibă performanţe notabile şi recorduri. Noi am jucat meci de meci. Jucam aproximativ meci de meci la echipa naţională şi am reuşit lucrurile astea”, a spus Ciprian Marica, potrivit iamsport.

România a obţinut toate cele trei puncte din meciul cu Andorra şi a urcat pe primul loc al grupei I cu 16 puncte. Elveţia este pe doi, cu 15 puncte, însă şi cu un meci în minus. 

Afla mai multe despre: ciprian maricaedi iordănescunaţionala româniei 

viewscnt
Articole similare