adplus-dvertising
You are here:

Clarificările lui Răzvan Burleanu după ordinul dat de Eduard Novak: ”Noi susţinem această viziune!”

Clarificările lui Răzvan Burleanu după ordinul dat de Eduard Novak: ”Noi susţinem această viziune!”

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a purtat mai multe discuţii cu şeful de la MTS, iar preşedintele FRF a venit cu mai multe clarificări.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, în teren, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

După ce a discutat personal cu Eduard Novak, Răzvan Burleanu a oferit mai multe precizări. 

”Noi susţinem această viziune!”

”Noi, ca Federaţie, susţinem această viziune. De aceea am solicitat mai multe clarificări. Ceea ce am solicitat domnului ministru a fost să avem un proces de consultare mai larg. Ne vom revedea peste două săptămâni pentru a discuta cu toţi partenerii implicaţi.

Avem nevoie de predictibilitate, nu se poate implementa o asemenea lege de pe o zi pe alta. Considerăm că avem nevoie de cel puţin un an, avem nevoie de o rescriere a textului pentru a nu avea probleme de discriminare pe naţionalitate. Textul actual nu este clar, nu se ştie cui se aplică procentul.

Dacă ne dorim rezultate la nivel naţional, nu aceasta e soluţia. Este nevoie de investiţii la nivelul infrastructurii şi al centelor de copii şi juniori”,  a declarat Răzvan Burleanu la PRO TV. 

viewscnt
Articole similare