You are here:

Claudio Ranieri a fost desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului! DESCOPERĂ cele trei principii fundamentale ale tehnicianului

Claudio Ranieri a fost desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului! DESCOPERĂ cele trei principii fundamentale ale tehnicianului
Comentarii

După ce a cucerit titlul în Premier League cu Leicester, Claudio Ranieri a mai primit o veste buna: a fost desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului

La două zile distanţă de momentul în care a ridicat trofeul oferit campioanei în Premier League, antrenorul în vârstă de 64 de ani a primit şi titlul de cel mai bun antrenor italian al sezonului. Trofeul, care poartă numele lui Enzo Bearzot, antrenorul care a cucerit titlul mondial cu naţionala Italiei în 1982, este oferit anual la Roma.
Nu a fost singurul premiu primit de Ranieri. Comitetul Olimpic Italian i-a oferit trofeul Palma d'Oro, cea mai importantă distincţie pe care o poate primi un antrenor italian.

Extrem de emoţionat pe toată perioadă ceremoniei, Ranieri a avut un mesaj special pentru tinerii sportivi invitaţi la sediul Comitetului Olimpic Italian.

"Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să nu renunţaţi niciodată, al doilea lucru: mergeţi tot timpul înainte, iar cel de-al treilea pricipiu după care trebuie să vă ghidaţi este să nu vă gândiţi la sport doar ca la o meserie care vă poate aduce mulţi bani, ci la ceva ce vă ţine uniţi”, a spus Claudio Ranieri.

Cel mai probabil nu va fi ultimul trofeu pe care Ranieri îl va câştiga în acest sezon. Prim Ministrul Italiei, Matteo Renzi a declarat săptămâna trecută că antrenorul lui Leicester va fi chiar decorat de către statul italian.

Şase antrenori au cucerit premiul Enzo Bearzot de la introducerea acestuia, în 2011, dar Ranieri este doar al doilea technician care-l cucereşte pentru o performanţă realizată în afara Italiei. Primul a fost Carlo Ancelotti, în 2014, după ce a cucerit alături de Real Madrid a 10-a Cupă a Campionilor din istoria clubului.

viewscnt
Articole similare