Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Claudiu Adam, cel mai bun în calificări la Festivalul Driftului. Trei puşti în Top 5!

Claudiu Adam, cel mai bun în calificări la Festivalul Driftului. Trei puşti în Top 5!

Sporturi cu motor

Comentarii

Campionul naţional en-titre, Claudiu Adam (19 ani), a obţinut cel mai mare punctaj în calificările etapei a patra din Campionatul Naţional de Drift, care se desfăşoară astăzi pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureş. În Top 5 la calificări s-au mai clasat alţi doi adolescenţi, Natalia Iocsak (19 ani) pe 3, şi Gabi Imre jr (16 ani) pe 5. Battle-urile care decid câştigătorul se desfăşoară în această după amiază.

Peste 80 de piloţi din 5 ţări concurează în acest weekend la cea mai puternică etapă a sezonului în driftul românesc, unde se pun la bătaie şi premii de 5.500 de euro. După o primă zi dedicată antrenamentelor şi calificărilor, Adam a primit 87 de puncte dintr-un maxim de 100 din partea arbitrilor internaţionali, la egalitate cu Bogdan Pădurariu, departajarea făcându-se cu punctajul din cealaltă tură de calificări, când Adam a fost mai bun.

Starul ungar Kevin Piskolty, care pilotează o maşină de aproape 1.000 de cai putere, a fost al patrulea, cu 86 de puncte, în timp ce liderul la zi al campionatului, Radu Moise, a obţinut al şaptelea punctaj.

În battle-uri, Adam, Iocsak şi Pădurariu vor avea drum liber spre Top 16, în timp ce Piskolty îl va întâlni În Top 32 pe bulgarul Georgi Kazakov, iar Moise pe ungurul Jozsef Semegi.

Dacă va câştiga etapa, Moise va deveni campion naţional absolut, în premieră, după mai bine de 16 ani de carieră. Cu şanse matematice, Sorin Ene, Miklos Laszlo şi Gabi Imre jr sunt şi ei calificaţi în Top 32 şi speră la un rezultat cât mai bun pentru a rămâne cu şanse înaintea etapei finale, care va avea loc la Bucureşti.

Battle-urile clasei Pro vor începe de la ora 15:45 şi vor putea fi urmărite pe rodrift.ro, însă publicul de pe Transilvania Motor Ring va avea ocazia până atunci să îi urmărească pe piloţii de la Semi Pro în acţiune.

Afla mai multe despre: calificarifestivlaul driftuluiclaudiu adam 

viewscnt
Articole similare