You are here:

Coco Gauff, în fruntea echipei de tenis a SUA la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a ratat Olimpiada de la Tokyo

Coco Gauff, în fruntea echipei de tenis a SUA la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a ratat Olimpiada de la Tokyo

Tenis

Comentarii

Coco Gauff va fi în fruntea echipei de tenis a SUA la Jocurile Olimpice de la Paris, la trei ani după ce a ratat JO de la Tokyo pentru că a fost depistată pozitiv cu COVID-19, relatează AP.

Gauff, în vârstă de 20 de ani, aflată pe locul 2 WTA, va fi însoţită de Jessica Pegula (nr. 5), Danielle Collins şi Emma Navarro (nr. 5) la simplu feminin. La simplu masculin vor concura Taylor Fritz, Tommy Paul, Chris Eubanks şi Marcos Giron.

Turneul olimpic de tenis va începe în 27 iulie la Roland Garros, unde se desfăşoară Openul Franţei.
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătăţii dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediţia a II-a)

În echipa americană se regăsesc şase sportivi care participă pentru prima dată la Jocurile Olimpice, a anunţat joi Federaţia Americană de Tenis.

Gauff este campioană la US Open şi a ajuns în semifinale la primele două turnee de mare şlem ale anului, Australian Open şi French Open. Ea a fost finalistă pe zgura de la Roland Garros în 2022 şi va fi o pretendentă la medalii şi la dublu.

Gauff şi Pegula au câştigat cinci titluri la dublu ca pereche. Gauff a câştigat primul ei titlu major la dublu - cu Katerina Siniakova din Cehia - la Roland Garros în această lună.

Coco Gauff a fost testată pozitiv cu COVID-19 cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din iulie 2021, amânate din cauza pandemiei.

Pegula a revenit săptămâna trecută după o accidentare la gât suferită în aprilie, care a obligat-o să rateze Openul Franţei. Ea a fost sfertfinalistă la simplu acolo în 2022.

Collins, în vârstă de 30 de ani, care a declarat că acesta va fi ultimul ei sezon în circuit, a câştigat două titluri în acest an, la Miami şi Charleston. Vicecampioana de la Australian Open 2022 a ajuns şi în finala de la Strasbourg în luna mai, înainte de o eliminare în turul al doilea la Roland Garros, unde cel mai bun rezultat al ei a fost sferturile de finală în 2020.

Jucătoarea de dublu Desirae Krawczyk va face echipă cu Collins la JO de la Paris. Collins şi Krawczyk au câştigat un titlu la dublu anul trecut la Charleston. Krawczyk este de patru ori campioană de Grand Slam la dublu mixt.

Navarro, aflată pe locul 17 WTA, a ajuns în turul al patrulea la Roland Garros.

La masculin, Fritz este cel mai bine clasat american, pe locul 12, urmat de Paul, pe locul 13. Eubanks este pe locul 44, iar Giron pe 53. Paul şi Giron au concurat la JO de la Tokyo.

De asemenea, SUA îl duce pe Rajeev Ram, în vârstă de 40 de ani, la a treia sa Olimpiadă. El va face pereche cu Austin Krajicek la dublu. Fritz şi Paul îşi vor uni, de asemenea, forţele la dublu.

Ram, care are patru titluri majore la dublu, a câştigat medalia de argint la dublu mixt cu Venus Williams la JO 2016 de la Rio de Janeiro.

USTA a precizat că urmează să anunţe o echipă de dublu mixt pentru Paris.

Afla mai multe despre: coco gaufftenisjocurile olimpicesua 

viewscnt
Articole similare