Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Coincidenţele care ne dau speranţe! De ce are tineretul o şansă în plus să ajungă la Euro

Coincidenţele care ne dau speranţe! De ce are tineretul o şansă în plus să ajungă la Euro
Comentarii

Victoria naţionalei U21 din Portugalia aminteşte de succesul din urmă cu 20 de ani al seniorilor tot pe pâmânt lusitan. Iar atunci am mers la Euro.

Tricolorii mici au câştigat dramatic la Pacos de Ferreira la fel cum se impunea şi naţionala mare în toamna lui 1998 împotriva Portugaliei lui Figo şi Rui Costa. Dacă acum Ionuţ Radu a apărat un penalty în prelungiri, în urmă cu 20 de ani, Dorinel Munteanu înscria în ultimul minut golul victoriei.

Iar similitudinile nu se opresc aici. Şi atunci gazdele ratau un penalty, lovitură de la 11 m apărată la vremea respectivă de Bogdan Stelea. Mai mult, în grupa respectivă de calificare, România şi Portugalia remizau, scor 1-1, la Bucureşti. Exact rezultatul înregistrat la Ovidiu în actualele calificări pentru Euro U21.

Iar finalul celor două campanii este identic. Şi tineretul acum, la fel ca şi naţionala condusă atunci de Piţurcă, joacă ultimul meci din grupă împotriva selecţionatei din Liechtenstein. Iar dacă echipa lui Rădoi trece cu bine şi de ultimele trei meciuri ale campaniei va fi neînvinsă la sfârşitul preliminariilor, situaţie similară cu cea a echipei mari care a terminat fără înfrângere campania pentru Euro 2000. 

Deci suficiente concidenţe pentru o nouă calificare a tineretului la un CE după 21 de ani :)

Afla mai multe despre: tineretromâniaportugalia 

viewscnt
Articole similare