Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Concluziile lui Edi Iordănescu după eşecul cu Slovenia: ”Horaţiu Moldovan e un portar fantastic!”

Concluziile lui Edi Iordănescu după eşecul cu Slovenia: ”Horaţiu Moldovan e un portar fantastic!”

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României a pierdut, joi, pe teren propriu, scor 1-2, meciul amical disputat împotriva naţionalei Sloveniei.

În meciul de pe stadionul Cluj Arena, slovenii au deschis scorul, prin Sesko, lovitură de cap în minutul 26. Cinci minute mai târziu, Sporar a dublat avantajul oaspeţilor. Drăguş a redus din diferenţă în minutul 64, înscriind din pasa lui Cristian Manea.

La finalul meciului, Edi Iordănescu a tras mai multe concluzii. El a părut mulţumit la finalul meciului, chiar dacă echipa lui a pierdut. Selecţionerul l-a evidenţiat pe Horaţiu Moldovan, care a fost titular în poarta noastră şi a avut mai multe intervenţii salvatoare în prima repriză. 

”Rezultatul nu a fost unul pozitiv, cu toate că l-am dorit foarte mult şi am arătat asta în multe momente. Dar testul a fost foarte bun, pentru mine. Mă bucur că am avut posibilitatea să debutăm jucători. Şi nu e uşor să faci asta cu o naţională de calibru. Au venit în componenţă completă şi dacă ne uităm la rezultatele lor...

Eram în gardă, ne-am aşteptat la asta. Hai s-o luăm în ordine. În prima repriză am fost timoraţi, s-a văzut că ne căutăm şi că nu avem chimie de joc. Au fost două echipe pe teren: una care avea chimie şi cealaltă care îşi căuta chimia. Cu toate astea, am avut prima ocazie, am avut o bară.

Din păcate, două faze ne-au adus în dezavantaj. Dar, în repriza a doua, s-a văzut altceva. Alt curaj. Am schimbat structura de joc. Am reuşit, astfel, să creăm ocazii. Am marcat un gol şi puteam să luăm cel puţin un egal. Dacă marcam undeva în minutul 80, puteam câştiga şi jocul.

Schimbarea la pauză a impactat imediat. A avut o bară (n.r. Olimpiu Moruţan). Accentul a fost pus pe două lucruri. În primul rând, o parte motivaţională. Şi o parte tactică, mă bucur că echipa a reuşit s-o pună în practică. Mă bucur că am reuşit să mergem peste adversar.

O ştiam de ieri. Nu a fost tipul de gazon care să ne reprezinte. Aţi văzut că şi noi şi adversarul cu greu ne-am păstrat echilibrul. Gazonul merge în plan secund în momentul de faţă.

Dacă ne uităm pe lot şi pe context... Adversarul a venit cu un lot complet, iar noi am venit cu jucători tineri. Dar ne-am asumat asta. Obiectivul rămânea rezultatul pozitiv. Pentru mine contează jocul cu Moldova mai mult. 

Trebuie să tragem linie, vom analiza. Ne vom uita la jucători, la oboseală, la eventuale probleme medicale. Mergem şi căutăm un rezultat pozitiv. Îl vom găsi. Trebuie să avem curaj.

(n.r. Horaţiu Moldovan) E un portar fantastic, sunt mulţi jucători care joacă în campionate importante şi când i-am analizat, spre surprinderea noastră duc 90 de minute. E un impact. Am căutat confruntarea cu un adversar care ne pune în dificultate. Mergem înainte cu putere”, a spus Edi Iordănescu, la Pro Arena. 

Afla mai multe despre: românia-iordănescu-slovenia 

viewscnt
Articole similare