Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Conducerea CFR-ului a răbufnit. Declaraţii fără precedent la adresa arbitrului Cătălin Popa: "E grav ce spun. Faci asta doar când ai un ordin şi spatele asigurat"

Conducerea CFR-ului a răbufnit. Declaraţii fără precedent la adresa arbitrului Cătălin Popa: "E grav ce spun. Faci asta doar când ai un ordin şi spatele asigurat"

CFR Cluj

Comentarii

Rapid s-a impus cu 2-1 în faţa CFR-ului, însă oficialii campioanei României au acuzat în termeni duri maniera de arbitraj a lui Cătălin Popa.

"S-a anulat un gol pe motiv de offside, aici nu am văzut fazele, dar am primit multe mesaje în care mi se spunea că linia albastră e suprapusă peste linia roşie şi liniile sunt trasate după ce arbitrul din camera VAR alege punctul cel mai avansat al atacantului şi cel mai din spate al apărătorului. Am înţeles că este suprapusă. În contextul jocului, există posibilitatea să fi apărut şi aici o eroare, doar că nu vreau să dezvolt, nu controlez acel moment.

După care, a apărut prima lovitură de pedeapsă într-un moment în care Yuri era în aer, efectua o foarfecă în mod corect. Luckassen, fără să joace mingea, intră direct în el, îl împinge. Yuri are o cădere necontrolată, urmează să îi facem o radiografie, mâna este imobilizată. Ulterior acestei împingeri, apare şi contactul cu portarul, care a ieşit pe direcţia mingii şi a lui Yuri. Dacă nu ar fi fost împins Yuri de către atacant, Scuffet se ciocnea de Yuri. Aşa a apărut Luckassen în faţa lui Scuffet, a luat poziţia lui Yuri. Atât de tare l-a împins Luckassen încât el a apărut în faţa lui Scuffet şi s-a acordat lovitura de pedeapsă. 

La al doilea penalty, am auzit şi aici diferite opinii. Primul care efectuează o ţinere şi ridică tricoul lui Burcă este atacantul, Dugandzic. El este primul care ţine. Este reflex pentru un apărător, în momentul în care e ţinut, să pună şi el mâna pe adversar. Imediat, pune şi Burcă mâna stângă pe tricoul lui Dugandzic, doar că ţinerea este provocată de Dugandzic. Ţinerea cea mai evidentă este a lui Dugandzic. Apoi, Dugandzic a căzut pentru că a vrut el, iar asta se numeşte simulare.

În minutul 77, scapă Deac, este ţinut, iar decizia mult mai aproape de adevăr era eliminare pentru situaţie evidentă de gol. Este cartonaş roşu! Vorbim de 4 situaţii, dintre care 3 clare, în care toate s-au judecat în defavoarea echipei noastre.

Eu sunt genul care accept greşelile. La meciul cu Craiova, Compagno i-a spart buza lui Muhar, nu s-a dat roşu. Eu accept să faci o greşeală, şi eu am greşit ca arbitru, dar să ai patru greşeli, să ai şi VAR-ul care te ajută, să mergi şi la camera VAR şi să nu dai fault în atac. Aici nu pot să mă gândesc decât că faci acest lucru doar dacă ai un ordin şi spatele asigurat. Spun lucrul acesta fără să am o dovadă în acest sens. Este foarte grav ceea ce spun.

Ce măsură să luăm? Aseară, nu vă ascund faptul că discuţiile interne au fost să scoatem echipa din teren. În ce moment? După a doua lovitură de pedeapsă, când a apărut şi situaţia cu Deac, ultima" , a declarat preşedintele CFR-ului, Cristian Balaj, la Pro Arena.

Rapid - CFR Cluj 2-1

Rapid a învins-o, duminică, pe teren propriu, pe CFR Cluj, scor 2-1, într-un meci al etapei a 16-a din Superligă.

În Giuleşti, scorul a fost deschis din penalty, în minutul 32. Arbitrul Cătălin Popa a acordat lovitură de la 11 m pentru Rapid, după un contact în careul clujean între portarul Scuffet şi Luckassen, iar Săpunaru a transformat pentru 1-0.

CFR a egalat în minutul 54, când Deac a centrat, iar Muhar a înscris cu capul. Rapid a preluat conducerea tot din penalty, în minutul 71. De această dată Dugandzic a fost faultat în careul clujenilor, de către Burcă, şi tot Dugandzic a transformat.

Rapid are 32 de puncte în clasament şi este pe locul secund, la cinci puncte de Farul.

  • RAPID: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu, Emmers - Sefer, Luckassen (Vojtus 90), Al. Ioniţă II (Dugandzic 63). ANTRENOR: Adrian Mutu
  • CFR CLUJ: Scuffet - Cr. Manea, Yuri (Kolinger 43), A. Burcă, Braun - Boateng, Muhar, Bordeianu (Janga 73) – Petrila (Birligea 46), Malele, Deac (Roger 78). ANTRENOR: Dan Petrescu

Afla mai multe despre: cfr 

viewscnt
Articole similare