Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Conflictul dintre Ucraina şi Rusia a creat teroare. Fotbalist român în ţara vecină, panicat: "O să sun astăzi la Ambasadă şi la Consulat să mă aibă şi pe mine în evidenţă"

Conflictul dintre Ucraina şi Rusia a creat teroare. Fotbalist român în ţara vecină, panicat: "O să sun astăzi la Ambasadă şi la Consulat să mă aibă şi pe mine în evidenţă"
Comentarii

Mihai Leca, unul dintre românii care joacă în camionatul din Ucraina, a povestit care este situaţia din ţara vecină.

Conflictul dintre Ucraina şi Rusia a creat teroare. Fotbalist român în ţara vecină, panicat

Cresc tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, iar un război pare din ce în ce mai iminent. Luni, preşedintele Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Luhansk, teritorii care aparţin Ucrainei.

Cu toate acestea, Mircea Lucescu a decis să se întoarcă cu Dinamo Kiev în Ucraina, după cantonamentul de iarnă desfăşurat în Antalya.

Mihai Leca evoluează în momentul de faţă la PFK Lviv, ocupanta locului 12 în Premier Liga. Fundaşul central a semnat cu formaţia ucraineană în luna octombrie a anului trecut şi a oferit detalii despre situaţia critică din estul Ucrainei, una care poate exploda în perioada următoare.

"Nu mi-a zis nimeni că a auzit împuşcături sau că familia a păţit nu ştiu ce… Se tem şi ei, pentru că îşi aduc aminte de 2014, când au fost probleme cu ruşii. Acum, toată lumea spune că e politic şi că sunt interese şi nu ar începe nimic. Nu ştie însă nimeni ce s-ar putea întâmpla în continuare.

(n.r. dacă situaţia din Ucraina se agravează) Nu ştiu ce să zic în acest moment. O să sun astăzi la Ambasada României şi la Consulat şi o să văd ce mă sfătuiesc. Am luat numerele ca să mă aibă şi pe mine în evidenţă, dacă Doamne fereşte începe ceva. Nu puteam să rămân acasă doar din vorbe, am un contract şi trebuie să îl respect.

La noi la echipă nu au fost probleme. Chiar ieri am primit salariul şi sunt cu banii la zi. Patronul nostru ştiu că e plecat din Ucraina. Nu sunt salarii foarte mari, dar se plătesc la timp. La fel şi bonusurile. Putem accesa conturile, şi deocamdată nu sunt probleme majore. Toată lumea îmi trimite mesaje şi familia.

Mai sunt 12 etape şi nu cred că se pune problema ca Şahtior Doneţk sau alte echipe să nu termine campionatul. Ei oricum joacă din 2014 la Kiev. Poate doar din sezonul viitor. De atunci au fost câteva echipe care au venit şi au jucat aici la Lviv pe stadion. Probabil, în cel mai rău scenariu, vor veni din nou să joace aici. Nu ştiu cât de rău o să fie. Dacă o să decidă că suporterii şi jucătorii sunt ameninţaţi, probabil o să oprească campionatul", a declarat Mihai Leca, pentru fanatik.ro.

Înainte să ajungă în Ucraina, Mihai Leca a jucat în România la FC Argeş, iar anterior a mai evoluat la echipe precum Chindia Târgovişte şi Concordia Chiajna,

Afla mai multe despre: mihai lecaucrainarusia 

viewscnt
Articole similare