Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Consilierul lui Răzvan Burleanu, după eşecul total de la U21: ”Nu mă surprinde! Sunt cauze obiective” | EXCLUSIV

Consilierul lui Răzvan Burleanu, după eşecul total de la U21: ”Nu mă surprinde! Sunt cauze obiective” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de tineret a României a ratat prezenţa în sferturile de finală ale Campionatelor Europene 2023 după ce a fost învinsă în primele două partide din grupă, cu Spania (0-3) şi Ucraina (0-1).

România va întâlni Croaţia, marţi, 27 iunie, de la ora 21:45, în Ghencea, însă duelul va fi doar pentru statistică, pentru că ambele formaţii şi-au ratat şansa la ”sferturi”.

Andrei Vochin, după înfrângerile cu Spania şi Ucraina: ”Nu e o surpriză!”

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că nu este deloc surprins de faptul că naţionala de tineret nu a ajuns în ”sferturi”.

Motivul? Chiar dacă o spune cu ”jumătate de gură”, Andrei Vochin se referă la valoarea jucătorilor. Aceştia joacă puţin, iar când joacă o fac doar la nivelul Superligii, un campionat modest al Europei.

În schimb, fostul jurnalist este deranjat de modul în care jucătorii României au pierdut acele partide, fără vlagă şi fără determinare, lucru ce ar trebui corectat de urgenţă.

Nu e surpriză foarte mare rezultatul obţinut. Mai degrabă neobţinut. Mai degrabă e o senzaţie proastă lăsată de tipul de joc, de modul de joc, de modul de a încheia partidele. Cred că marile probleme ale ale acestei naţionale s-au amplificat după minutul 60. Sunt cauze obiective.

Aici, cluburile la care evoluează jucătorii români, prin comparaţie cu adversarii noştri, cu celelalte generaţii ale României... Rezultatul nu mă surprinde pe mine, dar mă surprinde jocul. 

Această echipă din teren, din păcate, la momentul turneului final, au minute jucate numai în Liga 1. Foarte puţini au minute în străinătate. În primul 11 de ieri, îl regăsim doar pe Racoviţan, care figurează la Rakow, în Polonia, care nici acolo nu prea joacă. Comparând cu generaţia 2019, unde aveam jucători cu minute în TOP 5, în TOP 10, în Rusia, Belgia, Austria, cu minute acumulate. Asta e o cauză obiectivă.

Un alt reper este cotaţia de pe transfermarkt care este o rezultantă a locului unde joacă aceşti jucători şi a potenţialului.

Sunt părţile pe care le-am analizat cu mai mult timp în urmă şi din cauza cărora spun că nu mă surprinde faptul că nu am ieşit din grupă.

Prestaţia, însă, îmi pune nişte semne de întrebare. Ok, poţi să pierzi, dar într-o anumită manieră.. Şi Croaţia a pierdut cu Spania, dar nu a fost o cavalcadă de ocazii la poarta ei. Aici trebuie discutat. Toţi specialiştii trebuie să analizeze la rece situaţia şi să dea o concluzie la tot ce s-a întâmplat”, a declarat Andrei Vochin pentru Orange Sport.

 

Afla mai multe despre: razvan burleanuandrei vochin 

viewscnt
Articole similare