adplus-dvertising
You are here:

UPDATE | Novak Djokovic rămâne în Australia. VIDEO | Prima apariţie a sportivului

UPDATE | Novak Djokovic rămâne în Australia. VIDEO | Prima apariţie a sportivului

Tenis

Comentarii

UPDATE | Apelul la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia pentru Novak Djokovic va fi judecat luni, iar până atunci numărul 1 mondial va rămâne la Melbourne.

UPDATE: Novak Djokovic este cazat într-un hotel pentru carantinaţi şi suporterii săi au început să se strângă în faţa imobilului. Tenismenul a ieşit la geam, şi-a salutat fanii şi le-a făcut transmis inimioare cu degetele.


UPDATE: Judecătorul Anthony Kelly a decis se dea hotărărea finală luni, la ora locală 10:00, atunci când se va afla dacă jucătorul va rămâne în Australia sau va reveni în Serbia.

Miercuri, Novak Djokovic nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată.


Liderul mondial Novak Djokovic a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia. Cererea sa va fi examinată joi de judecătorul din Melbourne, Anthony Kelly.

Pe de altă parte, în noiembrie 2021, Tennis Australia (forul australian de tenis care se ocupă de Australian Open) a primit două scrisori de la guvernul federal în care se spunea că o persoană nevaccinată care a contractat Covid-19 în ultimele şase luni, aşa cum ar fi cazul lui Novak Djokovic, nu poate intra în Australia fără a sta în carantină

Potrivit The Age, două scrisori au fost trimise lui Craig Tiley, directorul Australian Open, pe 18 şi 29 noiembrie. Prima de către prim-secretarul departamentului de sănătate, Lisa Schofield, care a indicat că "persoanele care au contractat anterior Covid-19 fără să fi primit o doză de vaccin nu sunt considerate a fi complet vaccinate” şi li s-ar refuza "o intrare în teritoriu”, fără carantină, chiar dacă ar fi primit o scutire de vaccinare străină"'.

Unsprezece zile mai târziu, însuşi ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, i-a scris lui Tiley, amintindu-i că "poliţia de frontieră australiană a sfătuit ca oamenii să fie complet vaccinaţi, aşa cum este definit de ATAGI (Australian Technical Advisory Group on Immunization) pentru a putea intra în Australia fără carantină”.

Şi a adăugat: "Pot confirma că persoanele care au contractat Covid-19 în ultimele şase luni, care încearcă să intre în Australia din străinătate şi care nu au primit două doze de vaccin recunoscut nu sunt considerate pe deplin imunizate".

Miercuri, Novak Djokovic nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată.

Numărul 1 mondial a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara.

viewscnt
Articole similare