Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contractul standard jucător – club, aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Burleanu: România devine prima ţară din Europa de sud-est care adoptă un asemenea contract

Contractul standard jucător – club, aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Burleanu: România devine prima ţară din Europa de sud-est care adoptă un asemenea contract

FRF

Comentarii

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, în şedinţa de vineri, contractul standard jucător – club, aplicabil de la jumătatea lunii februarie. România este prima ţară din Europa de sud-est care adoptă un asemenea contract, a declarat preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu.

“Până acum au fost şase întâlniri la nivelul grupurilor de lucru. Iniţiativa acestui contract standard vine de la nivel de UEFA. Dacă ţările din occident se bucură de un astfel de contract standard de cel puţin cinci ani, astăzi, prin decizia luată la nivelul Comitetului Executiv, România devine prima ţară din Europa de sud-est care adoptă un asemenea contract standard care cu siguranţă va propune elemente susplimentare de protecţie pentru jucători. Vom vorbi de foarte multe clauze majoritar identice. Am considerat cu toţii că avem nevoie să facem acest pas. Avem posibilitatea să îl implementăm din 15 februarie la nivel naţional. Fotbalul devine primul sport care propune un asemenea contract standard. Sperăm ca această iniţiativă să inspire şi alte federaţii”, a spus Burleanu.

Deciziile de vineri ale Comitetului Executiv al FRF:

  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul privind condiţiile de participare în Liga a 2-a.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul de evaluare a condiţiilor minime privind participarea în Liga a 3-a.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi referatul Administraţiei de licenţiere privind dezafilierea unor cluburi.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa Administraţiei de licenţiere pentru anul 2023.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa Comisiilor de licenţiere pentru anul 2023.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente programului de antrenamente şi jocuri amicale ale echipei naţionale de senioare şi participării acesteia la Turneul Cyprus Women’s Cup ce va avea loc în Cipru în perioada 14 – 23 februarie 2023.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente participării la meciul oficial dintre echipele naţionale de seniori dintre Andorra şi România programat a se disputa în deplasare la 25 martie.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi modificările aduse art. 38 din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul – contract pentru Echipa Naţională a României a Nevăzătorilor.
  • Ia act de dezbaterea privind principiile privind suspendarea licenţei antrenorilor, reducerea numărului anilor de practică şi regândirea sistemului naţional de obţinere a calificării de antrenor.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi nominalizările FRF cu privire la oficialii şi instructorii de meciuri organizate de UEFA.
  • În temeiul art. 19 alin. 4 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, aprobă cu unanimitate de voturi prelungirea perioadei de transferuri pentru competiţiile organizate de AJF/AMFB până cu 48 de ore înainte de data de începere a acestor competiţii. Jucătorii legitimaţi ulterior datei de 13 februarie 2023 nu vor avea drept de joc în competiţiile organizate de FRF.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi contractul standard jucător – club cu modificările discutate în şedinţă, aplicabil începând cu data de 15.02.2023.

Afla mai multe despre: frfcomitetul executivdecizii 

viewscnt
Articole similare