Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu, ironii la adresa familiei Iordănescu: ”Nu putem spune decât ‘Slavă Domnului!’ că s-a terminat cu acest incredibil 2-2”

Cornel Dinu, ironii la adresa familiei Iordănescu: ”Nu putem spune decât ‘Slavă Domnului!’ că s-a terminat cu acest incredibil 2-2”

Echipa națională

Comentarii

Reprezentativa României a remizat cu Elveţia, la Lucerna, scor 2-2, în Grupa I de callificare la Campionatul European din 2024, meci în care elveţienii au condus cu 2-0.

Reprezentativa României a remizat cu Elveţia, la Lucerna, scor 2-2, în Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024, meci în care elveţienii au condus cu 2-0.

”Tricolorii” au obţinut imens la Lucerna, după ce în primele 89 de minute, naţionala României nu şi-a creat nicio ocazie de gol. Elveţienii şi-au bătut joc de ocazii şi au ratat în repetate rânduri şansa de a marca golul trei ce ar fi închis conturile. 

Tricolorii rămân astfel neînvinşi şi ocupă poziţia secundă în grupă, cu 8 puncte după 4 partide.

Cornel Dinu a urmărit partida şi nu a fost mulţumit de ce a văzut. Fostul mare dinamovist a lansat o serie de ironii la adresa familiei Iordănescu, insinuând că doar norocul a făcut ca România să câştige un punct în meciul cu Elveţia.

„La un astfel de meci rămâi mut, n-ai ce să mai spui… se întâmplă să vezi aşa un joc la o sută de ani. Se vede că atât Murat Yakin, cât şi majoritatea jucătorilor săi sunt naturalizaţi, pentru că nu au spiritul financiar al elveţienilor, raportat la fotbal, ci superficialitatea Balcanilor.

Yakin s-a considerat câştigător şi a scos de pe teren jucători importanţi, o aroganţă care l-a costat două puncte ca şi câştigate, că dacă era 4-0, 5-0 la pauză… sau mai rău până prin minutul 85… nu se mira nimeni. Au intrat deja câştigători în repriza a doua şi s-au păcălit.

A contat foarte mult şi VAR-ul care a anulat penalty-ul, a contat şi Horaţiu Moldovan că ne-a salvat de 0-3 de vreo două ori, a contat şi mingea care i-a căzut în cap lui Puşcaş înainte de golul egalării, a contat şi viteza, şi tehnica lui Mihăilă, s-au aliniat astrele pe axa Bucureşti, Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz…

Probabil că mulţi vor spune că este meritul lui Edi Iordănescu… că este rezultatul lui Edi Iordănescu… care nu face altceva decât continuă… să închidă, de fapt, acum, cercul norocului pe care şi tatăl său l-a avut la Cardiff, în noiembrie 1993, când Bodin a tras un penalty în transversală la 1-1, prin minutul 65 parcă…

La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu… Nu putem spune decât ‘Slavă Domnului!’ că în loc de 0-4, 0-5 s-a terminat cu acest incredibil 2-2”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.

În urma acestui rezultat, România are prima opţiune la calificarea de pe locul doi în grupa I. ”Tricolorii” au opt puncte după patru meciuri, cu unul mai mult decât Israel, echipa de pe locul trei. În celelalte două partide din grupă, Kosovo a cedat în deplasare cu Belarus, scor 1-2, în timp ce Andorra a pierdut la Ierusalim cu Israel, scor 1-2.

Ce a declarat Edi Iordănescu după meci:

”Felicit toată echipa, am fost o familie astăzi, indiferent că ei au intrat de la început, pe parcurs sau nu au intrat. 

Iar Mihăilă golul al doilea l-a dat cu ruptură musculară. Este încă un semn de caracter pentru grup, sunt mândru de el, e un punct important în economia clasamentului şi pentru moral”, a declarat Edi Iordănescu la Prima TV, după Elveţia - România 2-2. 

Clasamentul din grupa României

1. Elveţia - 10p

2. România - 8p

3. Israel - 7p

4. Belarus - 3p

5. Kosovo - 3p

6. Andorra - 1p

 

Afla mai multe despre: nationala românieicornel dinuedi iordănescueuro 

viewscnt
Articole similare