You are here:

Cosmin Contra după 0-0 cu Muntenegru: ”Ne-a lipsit prospeţimea şi inspiraţia în atac. Mergem la Belgrad pentru un rezultat bun!”

Cosmin Contra după 0-0 cu Muntenegru: ”Ne-a lipsit prospeţimea şi inspiraţia în atac. Mergem la Belgrad pentru un rezultat bun!”
Comentarii

Reprezentativa de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, vineri, la Ploieşti, în compania Muntenegrului, în prima etapă a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor.

Cosmin Conta spune că oaspeţii de astăzi s-au apărat foarte bine şi că jucătorilor săi le-a fost foarte greu să-i desfacă: ”Am dominat acest meci, băieţii au făcut un efort mare. Dar ne-a lipsit limpezimea şi inspiraţia. E adevărat că şi ei au fost agresivi, s-au pus pe două linii şi ne-au forţat să pierdem ritmul. Au jucat la egal. Dorinţa noastră de a câştiga ne-a făcut să luam decizii greşite. Atât am putut astă seară pe faza de atac. La fazele fixe ne-au pus în dificultate. Când joci cu o asemenea formaţie trebuie să ai răbdare. Nu am avut schimbări de direcţie, nici învăluiri, nici viteză. Ca efort nu am însă ce să le reproşez. Acum depinde de noi să ne recuperăm bine şi la Belgrad să facem un meci bun”

La finalul remizei albe cu Muntenegru, selecţionerul Cosmin Contra a recunoscut că era nevoie de sprijinul publicului şi că fotbaliştii săi nu au avut limpezimea necesară pentru a desface reprezentativa Muntenegrului: ”Aveam nevoie de sprijinul publicului. Sunt nemulţumit de ultimele 15 minute când am avut un om în plus. Am prevăzut un joc în care ei se apărau în jumătatea proprie, au fost agresivi şi nu am reuşit să le desfacem apărarea. În a doua repriză am avut o posesie mai rapidă, s-a născut ocazia lui Keşeru şi poate alta era soarta meciului. Nu am fost inspiraţi în faza de atac, ei au ţinut de rezultat, n-am fost capabili să avem liniştea necesară să-i desfacem. Am avut un moment în care ne-am precipitat, după ce ei au rămas în zece oameni. E greu dacă nu ai prospeţime şi inspiraţie să desfaci o asemenea apărare. Băieţii au dat totul. Mergem la Belgrad şi sper să facem un rezultat bun acolo. Am fost forţat să fac două schimbări defensive şi pe final când aveam nevoie să introduc încă un om ofensiv nu am mai putut face asta” a explicat Contra pentru Pro Tv.

Selecţionerul a confirmat că accidentarea lui Vald Chiricheş e mai serioasă şi că prezenţa sa la Belgrad este sub semnul întrebării. Fundaşul lui Napoli a fost schimbat în prima repriză cu Bălaşa: ”Chiricheş cred că e mai grav, Pintilii e mai bine. Vom afla mâine mai multe despre accidentările lor” a declarat Contra. Chiricheş a părăsit zona mixtă de la stadionul din Ploieşti şchiopătând.

Despre meciul din Serbia, Contra spune: ”Mergem la Belgrad să jucăm la fel, poate cu o altă partitură tactică. Au calitate mai bună decât cea a jucatorilor din Muntenegru” recunoaşte selecţionerul.

Partida România - Muntenegru s-a disputat fără spectatori, ca urmare a unei suspendări dictate pe parcursul preliminariilor Euro 2016.

În următorul meci, România va întâlni Serbia, luni, la Belgrad.

Afla mai multe despre: cosmin contraechipa naţionalăromânia 

viewscnt
Articole similare