Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Costa Rica - Germania 2-4. Japonia - Spania 2-1. Nemţii, OUT de la Cupa Mondială! Asiaticii au câştigat grupa, iar ibericii se califică de pe locul secund! Vezi aici toate echipele care au mers mai departe joi

Costa Rica - Germania 2-4. Japonia - Spania 2-1. Nemţii, OUT de la Cupa Mondială! Asiaticii au câştigat grupa, iar ibericii se califică de pe locul secund! Vezi aici toate echipele care au mers mai departe joi

Cupa Mondială

Comentarii

Reprezentativa Germaniei, campioana mondială din 2014, a fost eliminată, joi, în faza grupelor de la CM din Qatar. Grupa E a fost câştigată de Japonia, care a învins Spania cu scorul de 2-1 în ultima etapă a grupelor.

Costa Rica - Germania 2-4 (Tejeda 58) (Gnabry 10, Havertz 73, 85, Fullkrug 90+1)

O luptă mult mai interesantă se dă în grupa E, unde toate cele patru naţionale au şanse de calificare. Costa Rica şi Germania se întâlnesc în cel de-al doilea meci direct din istorie. Prima dată s-au întâlnit în iunie 2006, la Cupa Mondială, unde Germania a profitat de avantajul propriului teren şi s-a impus cu 4-2.

Situaţia din grupă este foarte complicată pentru nemţi. Cu un singur punct obţinut în primele două etape din grupă, naţionala lui Hansi Flick este obligată să câştige partida de la Al Khor. Costa Rica a lăsat impresia că a trecut cu bine peste eşecul usturător suferit în prima etapă, scor 0-7, în faţa Spaniei şi a reuşit să producă marea surpriză în etapa a doua, când s-a impus în duelul cu Japonia, scor 0-1.

Echipele de start:

Costa Rica: Navas - Fuller, Duarte, Vargas, Watson, Oviedo - Aguilera, Borges, Tejeda, Campbell - Venegas

Rezerve: Alvarado, Bennette, Chacon, Contreras, Hernandez, Lopez, Martinez, Matarrita, Ruiz, Salas, Sequiera, Torres, Wilson, Zamora

Germania: Neuer - Kimmich, Sule, Rudiger, Raum - Goretzka, Gundogan - Gnabry, Musiala, Sane - Muller

Rezerve: Adeyemi, Bella Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Schlotterbeck, Ter Stegen, Trapp

Min 90+10. Final de meci! Germania este eliminată!

Min 90+1. GOOOOL Germania! Fullkrug marchează din pasa lui Sane. 

Min 85. GOOOOL Germania! Havertz face dubla din pasa lui Gnabry!

Min 73. Goool Germania! Havertz a egalat şi ţine speranţa vie!

Min 70. GOOOOOL Costa Rica! Vargas a marcat şi porneşte haosul în tribune!

Min 58. GOOOOOL Costa Rica! Tejeda a trimis mingea în poartă după ce portarul german a respins în faţă!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 40. Ocazie Germania! Gnabry trimite cu efect din careu, dar mingea trece pe lângă bară!

Min 10. GOOOOOL Germania! Gnabry a deschis scorul!

Min 1. A început meciul!


Japonia - Spania 2-1 (Doan 48, Tanaka 53) // (Morata 12)

Un meci cu o miză importantă este şi cel dintre Japonia şi Spania. Ibericii au arătat excelent în prima etapă a grupelor, apoi au reuşit un meci bun şi în faţa Germaniei. Deşi a controlat în totalitate partida, Spania n-a obţinut cele trei puncte, fiind egalată în minutul 83 de nemţi.

De partea cealaltă, Japonia a arătat două feţe în primele două etape. După succesul surprinzător bifat în prima etapă, în duelul cu Germania, niponii au cedat în partida cu Costa Rica, scor 0-1. Spania este liderul grupei, cu patru puncte, fiind urmată de Japonia şi de Costa Rica, ambele cu câte trei puncte, în timp ce nemţii sunt ultimii cu un singur punct.

Echipele de start:

Japonia: Gonda - Itakura, Yoshida, Taniguchi - Ito, Morita, Tanaka, Nagatomo - Kamada, Maeda, Kubo 

Rezerve: Asano, Doan, Endo, W. Ito, Kawashima, Machino, Minamino, Mitoma, Sakai, Schmidt, Shibasaki, Soma, Tomiyasu, Ueada, Yamane 

Selecţioner: Hajime Moriyasu

Spania: Unai Simon - Azpilicueta, Rodri, Pau Torres, Balde - Gavi, Busquets, Pedri - N. Williams, Morata, Olmo

Rezerve: Alba, Asensio, Carvajal, Fati, E. Garcia, Guillamon, Koke, Laporte, Pino, Raya, R. Sanchez, Sarabia, Soler, F. Torres

Selecţioner: Luis Enrique

Min 90+6. Final de meci!

Min 52. GOOOOL Japonia! Tanaka a punctat, iar Japonia este în avantaj!

Min 48. GOOOOL Japonia! Doan a egalat! 

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 12. GOOOOOL Spania! Morata a deschis scorul!

Min 1. A început meciul!


Canada - Maroc 1-2 (Aguerd 40-aut / Ziyech 4, En Nesyri 23)

Canada: Borja - Johnston, Vitoria, Miller - Hoillet, Osorio, Kaye, Adekugbe - Buchanan, Larin, Davies
Maroc: Bono - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi, Amrabat, Sabiri - Ziyech, En Nesyri, Boufal

Min. 90+5 - Final de meci.

Min. 70 - Ocazie uriaşă Canada! Hutchinson sare şi loveşte balonul cu capul, din câţiva metri, dar nimereşte bara. Pe urmărire, Johnstone loveşteşte şi el mingea, dar aceasta trece peste poarta lui Bono!

Min. 45+3 - GOL ANULAT! En Nesyri reuşeşte dubla, dar fanionul se ridică de la margine şi reuşita e anulată.

Min. 40 - GOOOOLLLLLL CANADA! Aguerd înscrie în proprie poartă, la o centrare în forţă din dreapta.

Min. 23 - GOOOOOOLLLLL MAROC! En Nesyri înscrie şi el şi dublează avantajul marocanilor.

Min. 4 - GOOOOOOOOLLLLLL MAROC! Ziyech profită de o gravă eroare a portarului Borjan şi îl lobează excelent, înscrie şi deschide scorul de la distanţă.

Min. 1 - A  început meciul.

După o prestaţie foarte bună în meciul pierdut în faţa Belgiei, scor 0-1, naţionala Canadei a dezamăgit în partida cu Croaţia. Deşi a deschis rapid scorul, prin Alphonso Davies, încă din minutul 2, Canada a cedat, în cele din urmă, în faţa vicecampioanei mondiale şi a fost învinsă cu 4-1. În aceste condiţii, meciul cu Maroc este doar unul de palmares, în timp ce africanii sunt mari favoriţi la calificarea în optimile competiţiei.

Marocanii au produs marea surpriză în etapa a doua a grupelor şi au învins reprezentativa Belgiei cu 2-0. Înaintea ultimei etape din grupe, Maroc e pe locul al doilea în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Croaţia.

Croaţia - Belgia 0-0

Croaţia: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Kramaric, Livaja, Perisic
Belgia: Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Meunier, Witsel, De Bruyne, Castagne - Trossard, Mertens, Carrasco

Min. 90+5 - Final.

Min. 90+1 - Ocazie uriaşă Belgia! Gvardiol respinge uluitor din faţa lui Lukaku, îi ciupeşte mingea care-i venea perfect pentru şut.

Min. 54 - Dublă ocazie Croaţia! Courtois, dublă interveniţie! Modric şi Brozovic trag puternic, dar portarul belgian e la post.

Min. 50 - Ocazie Croaţia! Kovacic şutează de la marginea careului, dar Courtois are un reflex bun şi respinge.

Min. 15  - Penalty anulat! Croaţia primeşte un penalty după un fault al lui Carrasco, dar arbitrul a anulat decizia după ce a fost chemat să revadă faza la VAR.

Min. 13 - Ocazie Belgia! Mertens, lansat excelent de De Bruyne, trage din prima, dar trimite defectuos.

Min. 11 - Ocazie Belgia! Şutul lui Carrasco e blocat de un fundaş croat, în corner.

Min. 1 - A început meciul.

În celălalt meci al grupei, Croaţia are prima şansă în faţa naţionalei lui Roberto Martinez. Vicecampioana României are opt meciuri consecutive fără înfrângere, în toate competiţiile, iar astăzi are nevoie doar de o remiză pentru a fi sigură de calificarea în optimile competiţiei. Ultimul duel direct dintre cele două datează din iunie 2021, când Belgia a reuşit să câştige un amical cu Croaţia cu scorul de 1-0.

Afla mai multe despre: cupa mondialalive blogcroatiabelgiamaroccanada 

viewscnt
Articole similare