Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Costel Enache, marcat de poveştile mamei sale despre război: "Nici acum nu a putut să uite coşmarurile"

Costel Enache, marcat de poveştile mamei sale despre război: "Nici acum nu a putut să uite coşmarurile"

Alte sporturi

Comentarii

Forţele militare ale Rusiei au invadat Ucraina, la primele ore ale dimineţii de joi, cu rachete, tancuri şi tiruri de artilerie, ţara vecină fiind atacată pe trei flancuri.

Costel Enache, marcat de poveştile mamei sale despre război: "Nici acum nu a putut să uite coşmarurile"

În lumina ultimelor evenimente din Ucraina, după invazia ruşilor, Costel Enache s-a declarat şocat de ce se întâmplă. 

„Mama are 85 de ani, e de undeva din zona Huşi şi îmi povestea cum a trăit al Doilea Război Mondial, ea fiind copilul cel mai mare dintr-o familie cu 11 copii. Bunicul plecat pe front, toţi bărbaţii din sat plecaţi pe front.

Cele două tabere, ruşii şi nemţii, se băteau de pe două dealuri, iar satul era undeva în vale. Deşi are 85 de ani, mama mi-a spus că nici acum nu a putut să uite coşmarurile din nopţile de război, sunetul armelor, al bombelor, al grenadelor.

Dar mai grav era momentul când venea noaptea, iar cele două tabere coborau în sat să caute resurse, alimente. Şi îmi amintea cât de groaznic era când auzea bătăi în uşă sau când uşa sărea în aer. De câte ori am discutat despre asta, mi-a spus că orice s-ar întâmpla, numai prin război să nu trecem.

Personal, nu ştiu cum să-l percep. Am citit mult despre al Doilea Război Mondial, mă pasionează acest subiect. Cred că ar fi cea mai gravă problemă a existenţei mele. Restul le-am mai rezolvat cumva, am mai fost ajutat, dar într-un astfel de eveniment cred că nu mai are cine să ne ajute.

Mai greu e că ne gândim la cei neajutoraţi, la părinţii mai bătrâni, la copii, la urmaşii noştri. Să zicem că noi suntem mai în putere, dar pare un coşmar. Sper să rămână o luptă izolată, iar oamenii, care decid, să găsească inteligenţa, liniştea şi logica să rezolve conflictele într-un alt mod.

La tehnologia actuală, războiul nu mai este acela pe care îl ştim noi şi ni-l imaginam, cu un tanc, cu o puşcă în spate. Lucrurile au ajuns la un alt nivel şi cred că nici nu mai este nevoie de soldaţi. Să sperăm că lucrurile rămân aşa”, a declarat Costel Enache, în cadrul unei conferinţe de presă.

Afla mai multe despre: costel enacherăzboiucrainarusia 

viewscnt
Articole similare