Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Balaj nu e de acord cu Dan Petrescu! ”Nu sunt de aceeaşi părere cu cei care spun că nu e cartonaş roşu!” EXCLUSIV

Cristi Balaj nu e de acord cu Dan Petrescu! ”Nu sunt de aceeaşi părere cu cei care spun că nu e cartonaş roşu!” EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Preşedintele CFR-ului, Cristi Balaj, a vorbit la Orange Sport după ce CFR a fost învinsă de FCSB, scor 0-1, pe teren propriu.

CFR Cluj a fost învinsă, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa FCSB, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 1. Clujenii au jucat în inferioritate numerică mai mult de o repriză. În clasament, între cele două echipe mai sunt acum doar două puncte.

În minutul 43, Susic a fost eliminat, după un fault dur la Darius Olaru. La finalul meciului, Dan Petrescu nu a fost mulţumit de arbitrajul lui Istvan Kovacs. Dan Petrescu susţine că nu trebuia acordat cartonaşul roşu şi că meciul a fost decis de arbitraj. 

Totuşi, Balaj nu este de acord cu Dan Petrescu şi a recunoscut că Susic este principalul vinovat. Totuşi, preşedintele CFR-lui spune că arbitrul partidei nu a făcut faţă presiunilor. 

”Aşa cum am mărturisit înaintea jocului, spun că declaraţiile, în general, care sunt făcute înaintea meciurilor la adresa arbitrilor au ca scop să pună presiune, ca atunci când un arbitru are o fază discutabilă, să dea un avantaj celor care fac scandal. 

Nu se iau măsuri, chiar dacă există prevederi regulamentare împotriva celor care fac presiuni! De aici pleacă supărarea mea şi s-a demonstrat că Istvan Kovacs n-a făcut faţă presiunilor. Nu a avut claritate demnă de un arbitru care arbitrează în Champions League. Încerc să fiu imparţial, corect. 

În minutul 17, avem o intrare asupra lui Omrani în care jucătorul de la FCSB, cu intensitate, cu talpa, full contact. Olaru asupra lui Omrani. E şi mai grav dacă jocul era oprit. Măsura disciplinară se acordă. Apoi, în minutul 30 Cordea duce mâna la nivelul feţei lui Bordeianu. Arbitrul vede şi nu ia măsură disciplinară. Şi aici trebuia cartonaş galben. 

Un arbitru, conform recomandărilor UEFA, atunci când acordă o eliminare, chiar corectă, rămâne de văzut în ce măsură acordă eliminarea.

În ce măsură arbitrul putea evita acel cartonaş. Dacă la acest nivel dai o linie în care spui că am coborât ştacheta în ce priveşte acordarea măsurilor disciplinare şi cobori ştachera, atunci transmiţi un mesaj că permiţi anumite intrări. 

Susic e principalul vinovat. Nu sunt de acord cu cei care spun că nu e cartonaş roşu. *(Dan Petrescu spune că nu e roşu). Ce s-ar fi întâmplat dacă deciziile ar fi acordate în favoarea CFR-ului? Ar fi linşaj mediatic.  În toate fazele Kovacs a fost poziţionat... Are o condiţie fizică de invidiat. Supărarea mea şi l-am simţit că e nesigur, nu e clar”, a spus Balaj, la Orange Sport.

Ce a spus Dan Petrescu după meci

”Un meci disputat. A fost decis de o greşeală de arbitraj. În opinia mea, nu ai voie să dai un asemenea cartonaş roşu, după care am avut o fază în care Petrila era singur cu portarul, a dat henţ şi nu a fost. Noi am luat gol în minutul 96 şi s-au dus 5 la Craiova. A fluierat la 10 secunde, nu cumva să egalăm. A fost faza pe final în care trebuia să mai lase un minut sau două.

Noi am luat goluri mereu peste minutul care s-a jucat. Dar s-a văzut presiunea care a fost pusă, arbitrul a decis meciul. Asta este realitatea. Nu am ce să le zic băieţilor mei. Au jucat în 10. Am primit autogol, nu ai cum să joci în 10. Doar dacă este un cartonaş roşu foarte clar. Niciodată nu o să primim noi dacă jucăm în deplasare, la Craiova sau la FCSB, un roşu aşa. Asta este, ne gândeam că vor fi greşeli şi chiar au fost. 

Astăzi nu a fost un meci bun, dar nici FCSB nu a avut prea multe ocazii în prima repriză. În a doua, 11 contra 10 e greu să joci, dar acum suntem toţi foarte supăraţi. E o criză care trebuie să vină cumva şi trebuie să trecem cumva de ea. 

Titlul se va decide în ultimul meci. A intrat şi Craiova, iar eu am spus că şi ei se vor bate pentru campionat la începutul play-off-ului. Nu mai sunt jucătorii cu experineţă cum erau înainte. Au rămas 2, 3. Nu mai e ca înainte, dar presiunea s-a văzut. 

Eu mă aşteptam la mai mult de la ei, dar nu am avut ce să le reproşez. În repriza a doua, în 10 a fost foarte greu. Nu am mai jucat cu 10 de mult. Dacă era în 10 meritat, nu aveam ce spune. Nu a fost fault de roşu. Doamne fereşte. Noi am avut faulturi împotriva noastră de 10 ori mai grave. Au fost foarte multe momente în care ne-au dezavantajat”, a spus Dan Petrescu, la finalul meciului. 

Clasamentul play-off-ului este următorul: 1. CFR Cluj – 45 de puncte, 2. FCSB – 43, 3. Universitatea Craiova – 39, 4. FC Voluntari – 30, 5. Farul Constanţa – 28, 6. FC Argeş – 27.

Afla mai multe despre: cfr-balaj-dan petrescu 

viewscnt
Articole similare