Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Chivu, pe prima pagină în presa din Italia! Urmează lovitura carierei: ”În vara următoare face pasul”

Cristi Chivu, pe prima pagină în presa din Italia! Urmează lovitura carierei: ”În vara următoare face pasul”

Serie A

Comentarii

Fostul mare internaţional român Cristi Chivu (42 de ani) a început cel de-al treilea sezon pe banca celor de la Inter Primavera, însă ambiţiile sale sunt mult mai mari.

După ce s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist, în 2014, Cristi Chivu a rămas foarte aproape de Inter Milano. 

A fost o scurtă perioadă angajat la UEFA, apoi, în 2018, a preluat o grupă de juniori U16 de la Inter Milano. Trei ani mai târziu, ajungea să coordoneze destinele juniorilor de la U19, în campionatul de Primavera.

Într-un material amplu dedicat lui Cristi Chivu şi formaţiei Primavera a lui Inter, Gazzetta dello Sport au vorbit despre stilul de joc al antrenorului, dar şi despre viitorul strălucit ”promis” tehnicianului român.

  • Chivu fost ofertat de Ascoli şi SPAL, din Serie B, a fost pe lista FRF pentru postul de selecţioner al României U21, dar a preferat să rămână în Italia la Inter Primavera!

"Chivu este la Inter din 2018, când a preluat echipa U14. În 2019 s-a mutat la U17, iar în 2020 a făcut pasul la formaţia U18, alături de care a jucat în semifinala play-off-ului pentru campionat. În vara anului 2021, plecarea lui Armando Madonna i-a deschis uşa la echipa Primavera, unde şi-a demonstrat valoarea şi a câştigat titlul după o finală cu AS Roma.

De-a lungul carierei sale de antrenor, Chivu a folosit aproape de fiecare dată un sistem cu 4 fundaşi, cum ar fi 4-3-3, 4-3-1-2 sau 4-2-3-1. În ultimul sezon am văzut uneori şi un sistem 3-5-2, însă a revenit la 4-3-3. Are idei tactice clare, 'profesorii' săi din carieră fiind Mourinho, Mancini, Spalletti şi Capello, iar Chivu este foarte priceput în a reuşi să transmită ideile sale jucătorilor, chiar şi atunci când a avut lotul afectat de mai multe absenţe.

Contractul lui Chivu expiră pe 30 iunie 2024, iar în vara următoare ar urma să facă pasul la un club mare. Câteva formaţii, unele din Italia, iar altele din străinătate, s-au interesat deja de el în ultimele luni, dar românul a decis să rămână la Inter până la momentul potrivit. Va veni şi acel moment, fiţi siguri", a scris Gazzetta dello Sport.

Afla mai multe despre: cristi chivuinterserie a 

viewscnt
Articole similare