You are here:

Cristiano Bergodi se teme: ”Dacă FCSB câştigă Cupa României, nu mai are treabă cu Liga 1” Italianul rămâne neînvins în Bănie

Cristiano Bergodi se teme: ”Dacă FCSB câştigă Cupa României, nu mai are treabă cu Liga 1” Italianul rămâne neînvins în Bănie
Comentarii

Universitatea Craiova a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a opta a play-off-ului Ligii I.

Universitatea Craiova este lider în clasament, cu 44 de puncte, cu patru mai multe decât CFR Cluj, care are un joc mai puţin.

Pe poziţia a treia se află Astra Giurgiu, cu 33 de puncte, pe patru este FC Botoşani – 29 de puncte, pe cinci FCSB – 28 de puncte (şapte jocuri) şi pe şase Gaz Metan Mediaş – 25 de puncte.

”Bine că am câştigat  pentru prima oară. Un meci reuşit, bun pentru că în prima repriză eram puţin nervoşi, neliniştiţi, un joc crispat, dar am avut două ocazie prin faze fixe, dar prin joc nu am arătat bine bine, a doua repriză am jucat bine şi am avut şi ocazie mare, puteam câştiga cu un scor mai amplu. Suntem mulţumiţi, vreau să felicit băieţii că nu e uşor să câştigi aici şi atunci meritul e al lor” a mărturisit italianul Cristiano Bergodi după meci.

Bergodi are şase victorii din şase meciuri pe banca tehnică a Craiovei şi pare aproape să îndeplinească visul oltenilor: titlul de campioană a României!

Cristiano Bergodi nu crede că el este cheia revenirii echipei din Bănie, mare favorită acum la câştigarea titlului în Liga 1. Totuşi, italianul a subliniat câteva detalii pe care le-a îmbunătăţit în Bănie: ”Echipa juca bine şi înainte de mine cu Papură, dar am văzut ceva care nu era în regulă pentru mine, am schimbat ceva din punctul de vedere al fazei defensive se apara bine şi chiar dacă am luat gol, numai azi nu am luat gol în acest mini-campionat, dar sunt mulţumit că echipa se strânge bine, se apără bine, apărătorii au greşit mult înainte să vin eu şi acum mi se pare că joacă bine, nu riscăm nimic, probabil asta trebuia echipei pentru că juca bine şi înainte”

Italianul recunoaşte şi presiunea care va exista asupra echipei sale pe ultima turnantă: ”E presiune, e un meci decisiv pentru că am zis şi în conferinţă că nu este un meci decisiv. Chiar dacă am câştigat, pentru că oricum vom ajunge la ultimul meci cu CFR şi acolo, probabil, va fi un meci decisiv pentru tiltul. Dar sunt mulţumit pentru ceea ce am reuşit în această lună şi jumătate cu băieţii, dar meritul este la ei pentru că dat dovadă de disponibilitate mare, s-au antrenat bine şi nu a fost uşor azi să câştigăm la Botoşani”. Bergodi spune că Liga 1 va continua să se joace: ”Nu ştiu, probabil că acum se continuă. Nu ştiu dacă se va amâna meciul FCSB cu Sepsi. Pentru că probabil conducătorii noştri au cerut, din ce am auzit, să se amâne meciul de Cupă. E normal fiindcă dacă FCSB câştigă Cupa, practic nu mai are treabă în acest campionat. Am auzit ceva, dsar eu nu îmi dau că părerea pentru că nu sunt în stare să comentez acum. Nu sunt perosana potrivită. Se vor gândi cei de la FRF, Liga, ce trebuie să facă”

Întrebat ce jucători i-ar propune lui Mirel Rădoi la echipa naţională, tehnicianul italian a mărturisit: ”Nu ştiu. Sunt jucători buni, am jucători buni aici. Cred că nu sunt persoana potrivită să îi spun lui Mirel, pe care îl stimez mult ca antreor care sunt jucătorii pentru naţională. Pentru că el se duce pe toate stadioanele, se uită cu colaboratorii lui la meciuri şi probabil va alege jucătorii cei mai buni pentru meciul cu Islanda. Eu am jucători foarte buni, zic, care pot juca şi la naţională în acest moment. Tineri, dar ei îi cunoaşte mai bine decât mine”

 

Afla mai multe despre: cristiano bergodi 

viewscnt
Articole similare