adplus-dvertising
You are here:

Cristina Neagu a răbufnit din nou. Atac dur la adresa arbitrajului: "România merită mai mult respect, eu merit mai mult respect"

Cristina Neagu a răbufnit din nou. Atac dur la adresa arbitrajului: "România merită mai mult respect, eu merit mai mult respect"galerie foto

Handbal

Comentarii

Căpitanul naţionalei de handbal a României, Cristina Neagu, a reacţionat din nou ferm, miercuri, pe reţelele de socializare, în urma arbitrajului de la meciul cu Muntenegru.

“România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară este dincolo de fair play şi de respect, valori pe care le preţuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a notat Neagu pe Facebook.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Muntenegrului, scor 35-34 (18-18), în al doilea meci din grupa principală II şi a ratat orice şansă la semifinale. Cristina Neagu a marcat 9 goluri. Arbitrajul cuplului feminin austriac Vranes - Wenninger a fost contestat de echipa României şi de fanii din sală de mai multe ori pe durata partidei.

”E al nu ştiu câtelea meci de la acest Campionat European care se desfăşoară în acest fel, nu mă interesează ce o să se spună acum, că aşa suntem noi, românii, că vorbim despre arbitraj când pierdem! Dacă nici acum nu-ţi dai seama că eram echipa care merita să câştige, înseamnă că nu eşti român sau nu-ţi pasă de sport.

Adică, s-a văzut clar pe teren, chiar aş vrea să revăd ultima fază, sunt 99,99% convinsă că jucătoarea Muntenegrului a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri, dar bineînţeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci al nostru.

N-am ce să spun, azi am luptat din primul minut până în ultimul, efectiv echipa a fost senzaţională şi cred că eram echipa care merita să câştige astăzi, iar aceste fete care ne-au arbitrat, din punctul meu de vedere n-ar trebui să arbitreze pe nimeni”, a declarat Cristina Neagu la finalul partidei, marţi seară.

Cristina Neagu, golgheterul Campionatelor Europene

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene de handbal, atât la feminin, cât şi la masculin. Neagu a marcat 296 de goluri în opt ediţii ale Europenelor şi i-a depăşit pe handbaliştii Sigurdsson (288) şi Karabatic (279).

În meciurile de marţi, Muntenegru s-a impus în faţa României cu scorul de 35-34, Franţa a trecut de Germania, cu 29-21, iar cele două echipe victorioase s-au calificat astfel în semifinale, cu câte 6, respectiv 8 puncte în clasament.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgheter absolut în handbalul feminin, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După cinci partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 296 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, Neagu spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE. La ediţia din 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, turneu cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

viewscnt
Articole similare