Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Culisele unui transfer halucinant realizat de FCSB! Legătura strânsă dintre Nuredin Beinur, Gigi Becali şi Anamaria Prodan: ”Se vedea că e aranjament”

Culisele unui transfer halucinant realizat de FCSB! Legătura strânsă dintre Nuredin Beinur, Gigi Becali şi Anamaria Prodan: ”Se vedea că e aranjament”

FCSB

Comentarii

Fotbalul românesc nu duce lipsă de poveşti fascinante şi, în acelaşi timp, intrigante.

Este cazul şi transferului lui Alexandru Bourceanu de la FCSB la Trabzonspor, în februarie 2013, în schimbul a 1.300.000 de euro, când mai avea doar câteva luni de jucat la formaţia lui Gigi Becali şi avea dreptul legal de a semna angajament cu oricare altă echipă.

Povestea incredibilă a transferului lui Alexandru Bourceanu la Trabzonspor

Aşadar, cumva, printr-un ”artificiu” al impresarului Anamaria Prodan, Trabzonspor a trimis în conturile celor de la FCSB o sumă importantă, de 1.300.000 de euro, la capătul unei poveşti cu foarte multe întâmplări pe muchie de cuţit.

Iniţial, nu Anamaria Prodan ar fi trebuit să se ocupe de acest transfer. Cel care avea interesul să intermedieze mutarea era Nuredin Beinur, cunoscutul om de afaceri din sudul litoralului românesc.

Acesta a recunosc în podcastul Anamariei Prodan, de pe Youtube, că era înţeles cu turcii ca aceştia să vireze 2.300.000 de euro către FCSB, iar 1.000.000 de euro să se întoarcă către el şi naşul său, în contul unei înţelegeri.

Gigi Becali a fost de acord să-i ajute pe camarazii săi, însă rivalii preşedintelui de la Trabzon ”au mirosit” că ceva nu este în ordine şi au început să pună întrebări.

Iată cum s-a finalizat întreaga poveste:

Nuredin Beinur: ”Am fost în Turcia. Era o dispută între preşedinte celor de la Trabon şi vicepreşedintele. Atunci i-am cunoscut. Şi cu naşul meu, care era în viaţă, turc de acolo, am zis să vindem nişte fotbalişti la Trabzon.

Şi atunci, cea mai bună variantă prin care puteai câştiga nişte bani - ca o paranteză, eu am făcut chestia pentru care Gigi Becali are de dat 1.000.000 de euro. Eu trebuia să iau acel milion de euro. Eu şi cu naşul meu”.

Anamaria Prodan: ”Eu, managerul lui Alexandru Bourceanu, care era în ultimele trei luni de contract. Putea semna liber de contract, căci aşa spune legea. Nu trebuie să dai niciun ban nimănui. În ultimele şase luni de contract, poţi să semnezi cu oricine”.

Nuredin trebuia să încheie un conflict între doi turci, prin naşul tău. S-a încheiat cu pace, dar tu trebuia să câştigi 1.000.000 de euro. Dar tu, acel milion, trebuia să-l iei legal.

Nuredin Beinur: ”Legal nu se putea. Că acum, oricum s-au dus, s-au terminat. Pentru că trebuia să intre în clubul Steaua (n.r. - FCSB) 2.300.000 de euro”.

Anamaria Prodan: ”Şi Gigi Becali trebuia să dea înapoi 1.000.000 de euro, ceea ce era foarte greu. Gigi nu prea face d-astea”.

”1.000.000 de euro trebuia să-mi revină mie”

Nurdin Beinur: ”Nu, nu face ilegalităţi, Doamne Fereşte. Milionul trebuia să-mi revină mie. D-aia am şi făcut trei curse într-o săptămână România-Turcia, ca să iau garanţia că voi intra în posesia milionului. 

Preşedintele (n.r. - de la Trabzon) este de acord să ne plătească 2.300.000 de euro. Gigi Becali mi-a garantat 1.000.000 de euro şi, într-adevăr, a fost corect. Că mi-l dă. Vorbeam prin Luţu.

Preşedintele a zis că-l ia pe Bourceanu cu 2.300.000 de euro, iar un impresar, cu care tu lucrai, a ieşit şi a zis: ”Cum să dăm 2.300.000 de euro, când FCSB ni l-a oferit cu 1.300.000 de euro”. Fapt pe care nu-l ştiam. Şi nici tu nu ştiai. Eram foarte supărat pe tine, ştii că l-am sunat atunci şi pe Reghe. Tu credeai că am intrat pe teritoriul tău, tu pe teritoriul meu.

Era ultima zi de transferuri. Şi acum pot să o zic: puteam să stric transferul, dacă eu cu naşul meu voiam. Dar ştiind că acel domn, nu pot să-i zic numele (n.r. - Gigi Becali), era acolo (n.r. - la închisoare) unde era şi nu am vrut. Şi atunci, nu era aşa de bine ca acum. Ştii foarte bine că nu îţi dădea banii ăştia...

”Niciodată n-am primit bani de la Gigi Becali”

Anamaria Prodan: ”Nu, n-aveau de ce să dea banii ăştia. Şi pentru noi era bine să-l fi semnat liber, pentru că puteam să cer 1.000.000 de euro, partea managerilor, plus un ban la semnătură pentru Bourceanu, dar fiind Gigi Becali acolo, nu am putut să fac asta. Am vrut să-i aduc cât mai mulţi bani în club. Niciodată n-am primit bani de la Gigi. Nici când plecau, nici când aduceam. De ce? Pentru că eu eram prostul de serviciu.

Ştiu că tu şi Reghe aţi vorbit cu Gigi şi aţi zis: `Bă, de ce să ne certăm cu Beinur? Lasă, dacă nu îi dăm 1.000.000 de euro, îi dăm 100.000 de euro`. Gigi.”

Anamaria Prodan: ”Atunci când v-aţi dus ultima oară şi aţi cerut 2.300.000 de euro, eu şi colaboratorul meu am zis că e ceva în neregulă.

Managerul general m-a sunat şi m-a întrebat care e preţul jucătorului. Iar eu am zis 1.300.000 de euro. S-a lăsat linişte. A zis că ne sună puţin mai târziu, dar le-am zis să se grăbească, pentru că e ultima zi şi mai aveam o ofertă pentru Bourceanu”.

Gigi mă suna şi îmi spunea: Lasă, tată, n-ai treabă. Dă-i înainte! La fel îi zicea şi lui Beinur”.

Nurdin Beinur: Da, cam aşa: Dă-i înainte! El şi-a atins scopul. A fost singurul învingător. El 1.300.000 de euro nu lua niciodată. Au intrat în contul lui, eu am pierdut 1.000.000 de euro din cauza neglijenţei dintre mine şi club. Că dacă Argăseală îmi zicea că au oferit jucătorul la 1.300.000 de euro...

Anamaria Prodan: ”Eu am fost supărat pentru că am crezut că tu şi Giovanni aţi vrut să-mi luaţi transferul. Giovanni sau Victor au apărut în presă şi au zis că ei fac transferul la Trabzon. Eu aveam bilete de la Trabzon să plec în Turcia. Şi nu înţelegeam. Mi s-a spus că Beinur i-a rezolvat ”cărţile” lui Giovanni şi ei trebuie să ia nişte bani.

”Eu mă zbat, mă lupt, le spun ălora că jucătorul mai are un an de contract...”

Şi i-am zis lui Gigi: `Patroane, nu-mi dai mie comision, dar îi dai lui Giovanni, lui Beinur. Eu mă zbat, mă lupt, le spun ălora că jucătorul mai are un an de contract. Că nu e liber`. Atunci am realizat că se discută pe toate părţile, dar trebuia să merg înainte. Le-am zis celor de la Trabzon: `Dacă astăzi nu semnaţi, de mâine mergem în altă parte`.

Nuredin Beinur: În faţa tuturor, se vedea că este un aranjament, de 2.300.000 de euro. Şi FCSB a trimis foaie că îl vinde cu 1.300.000 de euro. Picam eu şi preşedintele. M-a chemat preşedintele şi mi-a zis că a venit o femeie, tu, Ana. Îmi zice: `Ştii ce mi-ai făcut tu acum? Erai să mă nenoroceşti! Că eu trebuie să cumpăr jucătorul ăsta cu 1.300.000 de euro neapărat`. 

Nuredin Beinur: ”Atunci, tu dacă îmi răspundeai la telefon, îţi spuneam: Hai să vedem cum putem să facem - că mai aveam. Dar tu, din mândrie, şi crezând că sunt mână-n mână cu Giovanni, cu ceilalţi...”

”Atunci am înţeles cât de groasă e situaţia”

Anamaria Prodan: ”Erau 30 de bărbaţi la masă, la Trabzon e mafia din Turcia, când am stat la masă cu ei, atunci am înţeles cât de groasă este situaţia. La masă erau şi dintre sponsori şi se uitau toţi la preşedinte. Şi au întrebat: ”Care este suma de transfer?”.

A ridicat preşedintele capul, de ruşine, apoi eu le-am zis: ”Gigi Becali a cerut 3.000.000, apoi a lăsat la 2.500.000 de euro, după care l-am convins să lase la 1.300.000 de euro”. Atunci l-am scos pe preşedinte. S-a uitat la mine, ştia tot. A fost cea mai bună rezolvare. D-asta am rămas într-o relaţie fabuloasă cu ei, de trei ani”.

VIDEO: Povestea transferului lui Bourceanu, prin glasurile lui Nuredin Beinur şi Anamaria Prodan

Afla mai multe despre: beinurgigi becalianamaria prodanbourceanu 

viewscnt
Articole similare