Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a lucrat CS Dinamo la lovitura dată rivalilor de la CSA Steaua: "A fost greu din mai multe puncte de vedere"

Cum a lucrat CS Dinamo la lovitura dată rivalilor de la CSA Steaua: "A fost greu din mai multe puncte de vedere"

Sporturi

Comentarii

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa, se poate mândri cu legitimarea lui David Popovici, sosit chiar de la CSA Steaua. Conducătorul a explicat cum l-a convins pe campionul mondial.

Cum l-a convins CS Dinamo pe David Popovici

  • David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

CS Dinamo a anunţat, în septembrie 2021, că înotătorul David Popoivici a ales să reprezinte clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, acolo unde este coleg cu Robert Glinţă. 

Ionuţ Popa a explicat ce i-a propus CS Dinamo, pentru a nu semna un nou contract cu CSA Steaua. 

"A fost greu din mai multe puncte de vedere. Pentru a convinge un sportiv precum David să facă pasul către un club sau altul, trebuie să fii convingător şi să vii cu argumente. 

Am reuşit să conturăm o ofertă de ansamblu pentru antrenamente, staff şi perioadă. Noi am venit cu o ofertă până la Paris (n.r. - la Jocurile Olimpice din 2024), cu o idee indiferent de rezultatele lui David de anul acesta. Anul viitor el îşi va lua banii, plafonul salarial maxim. Nu avem nicio problemă, noi am crezut în el pentru Paris şi acest lucru a fost foarte important pentru familie şi pentru David", a declarat preşedintele de la CS Dinamo. 

Întrebat dacă poate fi considerată o lovitură venirea înotătorului de la CSA Steaua, conducătorul din "Ştefan cel Mare" a aprobat. 

"Da, sunt sigur, pentru că noi, cluburile departamentale, trebuie să ne canalizăm activitatea în a atrage cei mai talentaţi sportivi de pe teritoriul României, ca să practice sportul de înaltă performanţă, iar David era la final de contract (n.r. - cu CSA Steaua).

Obligaţia mea ca manager era să-l aduc în tabăra dinamovistă, pentru că eram sigur şi sunt sigur că putem să-i oferim cel puţin acelaşi lucru pe care i-l oferea Clubul Sportiv al Armatei. 

Suntem la capacitate maximă cu numărul de înscrieri, trebuie să mai construim un bazin", a încheiat Ionuţ Popa. 

Din informatiile Orange Sport, David Popovici a acceptat, printre alte beneficii, o ofertă financiară mai mare din partea CS Dinamo, faţă de oferta pe care i-a făcut-o CSA Steaua la acel moment, clubul care l-a crescut. 

Afla mai multe despre: david popoviciionut popacs dinamocsa steaua 

viewscnt
Articole similare