Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a reacţionat avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, după ce fost admis recursul pentru palmaresul Stelei: ”O decizie definitivă ar trebui să vină anul acesta!”

Cum a reacţionat avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, după ce fost admis recursul pentru palmaresul Stelei: ”O decizie definitivă ar trebui să vină anul acesta!”

FCSB

Comentarii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat recursul celor de la FCSB, legat de palmares, şi a fixat primul termen pentru luna noiembrie 2022.

Conflictul dintre Steaua şi FCSB continuă în tribunale, iar judecătorii trebuie să decidă care dintre cele două echipe este continuatoarea clubului care a reuşit performanţa de a cuceri Cupa Campionilor Europeni. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, miecuri, că a admis recursul formulat de echipa lui Gigi Becali, iar speţa se va judeca pe 3 noiembrie 2022, cu scopul de a putea fi soluţionată. 

Avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, Virgil Boglea, a comentat decizia care a fost luiată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”O decizie definitivă ar trebui să vină anul acesta!”

”Decizia este din 12 mai. E vorba despre litigiul privind palmaresul echipei de fotbal a Stelei, care momentan se află la echipa din Liga 1, conform tuturor datelor, pentru că hotărârea din vara trecută nu e definitivă. Am formulat două recursuri, al Asociaţiei Salvaţi Steaua şi al clubului care activează în Liga 1. Recursurile sunt depuse din vara anului trecut.

De atunci până acum un judecător din Înalta Curte a emis un referat legat de acest subiect. Bineînţeles, domnul Talpan s-a recurs acestor recursuri invocând că ar fi ilegale.

Pe 12 mai s-a soluţionat această procedură şi a respins recursurile domnului Talpan, iar la data de 3 noiembrie vom veni cu concluzii la procesul referitor la palmares. Nu e nimic definitiv.

E o acţiune în constatare. Palmaresul Stelei încă se joacă. O decizie definitivă ar trebui să vină anul acesta, pentru că nu mai pot fi aduse alte probe în afara înscrisurilor. Cel mai probabil, la finalul acestui an vom avea o decizie! În principiu, ne bazăm pe faptul că acţiunea a fost formulată de CSA. Dacă ei au formulat acţiunea, înseamnă că la momentul formulării acţiunii ei consideră că palmaresul se află la clubul din Liga 1.

Argumentele noastre vizează în primul rând momentul din 1998, moment amintit şi de domnul Gaţu săptămâna trecută. Un club nou nu poate fi înscris în niciuna dintre competiţiile de mare performanţă.

La momentul respectiv, li s-a pus în vedere că trebuie să se reorganizeze ca să rămână în Liga 1 şi s-a găsit formula AFC-ului. Toate aceste împrejurări din trecut au o relevanţă covârşitoare în prezent. Chiar Curtea de Apel a dat o reapreciere pentru că a făcut o demarcaţie clară între momentul 1998 şi 2003”, a spus Virgil Boglea la ProSport.

Afla mai multe despre: fcsb-steaua-proces 

viewscnt
Articole similare