Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a reacţionat un patron din Liga 1, după ce Burleanu a anunţat că vom avea VAR în România. ”E vestea ca atunci când a câştigat Iohannis!”

Cum a reacţionat un patron din Liga 1, după ce Burleanu a anunţat că vom avea VAR în România. ”E vestea ca atunci când a câştigat Iohannis!”

Superliga

Comentarii

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoşani, a reacţionat după ce Răzvan Burleanu a anunţat că vom avea VAR în Liga 1.

După o lungă perioadă de timp, sistemul de arbitraj video asistat va fi testat în totalitate la meciurile din Liga 1, în luna aprilie a anului viitor. Chiar dacă au existat zvonuri că va exista VAR chiar din play-off, preşedintele FRF a spus că acest lucru nu este posibil. Răzvan Burleanu a declarat că, cel mai probabil, prima partidă cu VAR din România va fi Supercupa, din luna iulie. 

Şeful FRF a mai spus că etapa de pregătire offline a arbitrilor a luat sfârşit, iar din luna ianuarie, arbitrii vor trece la meciurile live, însă fără a avea contact cu omul de la centrul terenului. Mai mult decât atât, Răzvan Burleanu a explicat că există posibilitatea ca finala Cupei României să aibă VAR, dar acest lucru are nevoie de aprobarea FIFA. 

Patronul lui FC Botoşani a fost unul dintre cei mai vocali conducători din Liga 1 care au cerut implementarea sistemului de arbitraj video. După ce a aflat această veste, Valeriu Iftime a fost fericit şi a spus că speră ca spusele lui Răzvan Burleanu să se concretizeze.

”E vestea ca atunci când a câştigat Iohannis!”

”Extraordinar! E vestea ca atunci când a câştigat Iohannis preşedinţia. Numai să-l facă, adică dacă nu e doar o sperietură la milioanele de greşeli pe care le fac arbitri, pentru că e o perioadă neagră în viaţa lor, şi nu-s speriaţi, sper să pună VAR-ul. E ca la sărac, nu îi bagă şi în plasă. Nu de alta, dar vor fi arbitri care vor fi doar la VAR, să fie acolo la fiecare fază.

E o veste bună, sper să se întâmple. După ultimele două etape, suntem categoric cea mai dezavantajată echipă, în ultimele două etape au fost două faze incredibile”, a spus Valeriu Iftime, pentru sport.ro

Ce a declarat Răzvan Burleanu despre sistemul VAR

”În luna ianuarie, vom putea să trecem la următoarea fază. Până acum, am finalizat etapa de pregătire offline a arbitrilor. În ianuarie, vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, iar, în luna aprilie, vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa.

Pot să vă spun astăzi că primul meci cu certitudine care va beneficia de asistenţă video în arbitraj va fi Supercupa României din iulie 2022 şi că 100% toată ediţia de campionat de Liga 1 din sezonul competiţional 2022-2023 va beneficia de asistenţă video. Nu vă ascund că există şi acest scenariu în ceea ce priveşte utilizarea VAR-ului şi pentru finala de Cupă a României, din 19 mai, dar nu avem, în momentul de faţă, toate elementele de garanţie în ceea ce priveşte validarea FIFA.

FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum. De aceea, şi această certitudine că, din iulie 2022, vom avea această implementare de asistenţă video în arbitraj”, a declarat Răzvan Burleanu, la conferinţa de presă. 

Afla mai multe despre: liga 1-var-burleanu-iftime-botoşani 

viewscnt
Articole similare