You are here:

Cum a trăit meciul Mirel Rădoi: „Am ştiut că nu se va termina 2-2. A fost un adevărat thriller, ne-a trecut glonţul pe lângă cap”. Ce spune despre greşelile de la finalul partidei: „Nu o să trec peste ele”

Cum a trăit meciul Mirel Rădoi: „Am ştiut că nu se va termina 2-2. A fost un adevărat thriller, ne-a trecut glonţul pe lângă cap”. Ce spune despre greşelile de la finalul partidei: „Nu o să trec peste ele”

Echipa națională

Comentarii

România a câştigat meciul cu Macedonia de Nord, primul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scor 3-2.

Selecţionerul României, Mirel Rădoi a vorbit despre partida spectaculoasă de pe Arena Naţională şi a analizat punct cu punct meciul jucătorilor săi.

„Chiar a fost un thriller. Mi s-a părut mie că totul e prea uşor la un moment dat şi pot să zic că ne-a trecut glonţul pe la cap. Adversarul a fost redutabil şi chiar ţin să îl felicit pe jucătorul Pandev pentru cum a jucat. Într-un minut puteam să pierdem totul. Practic în două minute am avut un black-out total. Vlad Chiricheş încerca să îi încurajeze, dar ei nu reuşeau să se mobilizeze, ştiu că e greu că am trecut şi eu prin aşa ceva, să fi egalat după ce conduci, creierul pe moment nu reacţionează.

Era evident că în momentul acela va fi un moment de box, ori noi, ori ei. Am şi zis pe bancă că meciul nu se va termina 2-2 şi că cineva o să marcheze. Dacă ne luăm după cele 80 de minute putem să sperăm, dacă ne luăm după cele 2 minute clar nu avem nici o şansă. Nu o să trec peste cele două minute, dar nu le vom discuta în această seară, acum ne bucurăm şi mâine discutăm. 

Drumul nostru este abia la început, dar mai avem mult de muncit. Putem spune că am început cu dreptul. Vom munci mult mental, că aici avem încă probleme şi vreau să le îmbunătăţim. O echipa ca Germania ne taxa altfel! ”, a declarat, după meci, Mirel Rădoi, selecţionerul României. 

Azi dimineaţa, Mirel Rădoi a fost testat negativ la COVID-19, iar antrenorul a avut nevoie de încă un al doilea rezultat negativ, pentru a-şi conduce jucătorii de pe bancă la debut.

Înaintea meciului cu Macedonia de Nord din această seară, selecţionerul a primit vestea cea mare. Mirel Rădoi a fost negativ şi la testul UEFA şi a ajuns la stadion cu ora înainte de meci. „Din punctul meu de vedere nu a fost grea comunicarea cu jucătorii, Federaţia a pus la dispoziţie totut, tot ce aveam nevoie, am putut să văd toate antrenamentele online. Staff-ul ştia totul pentru că noi discutăm mereu totul. Am luat în calcul că se poate întâmpla orice şi de asta mereu ne gândim de dinainte. 

Practic am anticipat şi asta. Mă bucur că am reuşit să fiu alături de ei, este meritul lor, este a jucătorilor şi a staff-ului, nu este meritul meu victoria asta! Eu am făcut doar nişte şedinte online”, a mărturisit Rădoi.

România face parte din Grupa J în preliminariile CM, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. 

La turneul final din Qatar se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Afla mai multe despre: nationala romanieimirel radoi 

viewscnt
Articole similare