Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum ar fi fotbalul românesc fără Gigi Becali? Exerciţiu de imaginaţie în direct, la TV: ”El dă culoare. Fotbalul va suferi” | EXCLUSIV

Cum ar fi fotbalul românesc fără Gigi Becali? Exerciţiu de imaginaţie în direct, la TV: ”El dă culoare. Fotbalul va suferi” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Fostul mijlocaş al celor de la Steaua (actuala FCSB), Florin Lovin, a iniţiat un exerciţiu de imaginaţie, în direct, la Orange Sport.

”Aţă” a ridicat la fileu o întrebare care-i macină pe mulţi, în contextul recentelor decizii luate de Gigi Becali, cu privire la înstrăinarea acţiunilor de la FCSB: ”Ar fi mai sărac fotbalul românesc fără Gigi Becali?”

Florin Lovin: ”Ce-ar fi fotbalul românesc fără Gigi Becali?”

Florin Lovin a adresat această întrebare în studiourile Orange Sport, însă, pentru el, a fost mai mult o întrebare retorică, deoarece răspunsul îl deţinea deja.

De asemenea, Bogdan Cosmescu a admis faptul că ieşirea lui Gigi Becali din fotbal ar fi o mare pierdere pentru fotbalul românesc.

Motivul? Dincolo de derapajele sale, a investit zeci de milioane la FCSB, dar şi la celelalte echipe din campionat, prin cumpărarea de fotbalişti.

Fără banii săi, fotbalul românesc nu ar fi ajuns nici măcar în acest punct al ierarhiei europene.

  • În ierarhia coeficienţilor UEFA pentru sezonul 2023/2024, România se află pe locul 26, din 55 de ţări, sub Ungaria, Polonia, Cipru sau Israel.

Iată cum a decurs dialogul dintre moderatorul Dan Udrea şi invitaţii săi, Florin Lovin şi Bogdan Cosmescu, în studiourile Orange Sport:

Florin Lovin:Făceam un exerciţiu de imaginaţie. Ce ar însemna fotbalul românesc, şase luni de zile, fără nicio intervenţie a lui Gigi Becali? Nimic. Nicăieri. Mă gândesc dacă ar fi mai bine sau ar fi mai rău. Totuşi, el dă culoare”.

Dan Udrea: ”Şase luni ar fi un termen prea scurt. Dacă ziceai pe trei ani.... Exerciţiul tău este bun, dar pe doi-trei ani”.

Florin Lovin:: ”Hai să zicem un an. Să vină un antrenor, care să fie lăsat să-şi facă treabă, să fie judecat după rezultate. Să nu mai vedem declaraţii publice. Ar sărăci fotbalul românesc fără Gigi Becali?”.

Bogdan Cosmescu: ”Un an de zile? Dacă pleacă definitiv din fotbal, financiar nu-i va fi bine fotbalului românesc. De bine, de rău, Becali este singurul care a ţinut echipa asta în permanenţă. Bani plătiţi. A injectat bani la Botoşani, la Viitorul, şi mai sunt.

Chestiunea asta cu antrenorii este foarte vizibilă pentru că el o face publică şi este lumea cu microfonul lângă el. Credeţi că la U Craiova 1948 se întâmplă altfel? Crezi că este total diferită treaba? Pe Mititelu nu-l bagă lumea în seamă atât de mult.

Nu dispariţia lui Gigi Becali din fotbal va elimina această practică, a intervenţiei patronilor. Bine, el a dus-o la un alt nivel. Are şi meritele lui”.

VIDEO: Emisiunea integrală

Afla mai multe despre: florin lovingigi becalibogdan cosmescudan udrea 

viewscnt
Articole similare