Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum l-ar fi ajutat Roman Abramovic pe Vladimir Putin să destabilizeze situaţia din Ucraina. Ce scrie într-un document al guvernului Marii Britanii

Cum l-ar fi ajutat Roman Abramovic pe Vladimir Putin să destabilizeze situaţia din Ucraina. Ce scrie într-un document al guvernului Marii Britanii

Chelsea

Comentarii

Guvernul Marii Britanii consideră că Roman Abramovic a pus umărul la destabilizarea şi invadarea Ucrainei de către armata Rusiei. Patronul lui Chelsea a rămas fără toate bunurile şi proprietăţile din Marea Britanie, care au fost îngheţate ca urmare a relaţiei strânse pe care o are cu Vladimir Putin.

Guvernul Marii Britanii a anunţat joi că mai mulţi oligarhi ruşi s-au ales că averile îngheţate, ca măsură din pachetul de sancţiuni impuse Rusiei pentru războiul pe care l-a declanşat în Ucraina.

Printre cei sancţionaţi a fost şi Roman Abramovic, patronul lui Chelsea. Acesta a rămas fără clubul de fotbal, dar şi fără mai multe proprietăţi pe care le avea în Marea Britanie.

Ca argument pentru această decizic, guvernul Marii Britanii a anunţat că Roman Abramovic l-a ajutat pe Vladimir Putin să destabilizeze situaţia din Ucraina.

Cum l-a ajutat Roman Abramovic pe Vladimir Putin să atacat Ucraina

Roman Abramovic este considerat unul dintre oligarhii care fac parte din cercul de persoane foarte apropiate de Vladimir Putin. În vârstă de 55 de ani, britanicii consideră că Abramovic şi-a construit o mare parte din averea de 10 miliarde de euro datorită relaţiei strânse pe care o are cu Vladimir Putin.

De-a lungul anilor, companiile lui Roman Abramovic ar fi avut parte de scutiri de taxe şi impozite în Rusia, dar şi de alte avantaje. Miliardarul rus ar fi fost, de exemplu, favorizat în obţinerea unor contracte foarte bănoase înainte de Cupa Mondială Rusia 2018.

Toate aceste relaţii pe care Roman Abramovic le are cu Vladimir Putin i-au adus însă şi probleme. Mare Britanie a întocmit o listă lungă cu oligarhi ruşi, apropiaţi de Vladimir Putin, care au fost sancţionaţi pentru războiul din Ucraina.

Averile pe care aceştia le au în Marea Britanie au fost îngheţate şi este vorba aici despre miliarde de euro. Roman Abramovic a rămas fără clubul Chelsea, dar şi fără două iahturi evaluate la un miliard de euro şi fără câteva proprietăţi, care, de asemenea sunt cotate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru a-şi argumenta decizia, guvernul Marii Britanii susţine că Roman Abramovic a contribuit la destabilizarea Ucrainei şi la agresiunile armatei Rusiei.

Publicaţia The Sun scrie că Roman Abramovic ar fi livrat oţelul din care au fost construite tancurile folosite de armata rusă pentru a invada Ucraina.

Oţelul ar fi fost asigurat de mai multe companii de profil unde Roman Abramovic are acţiuni, dar şi de compania minieră Evraz PLC, deţinută, de asemenea, de patronul lui Chelsea.

Conform sursei citate, documentul emis de guvernul Marii Britanii arată că Evraz PLC a fost implicată în ”subminarea şi ameninţarea Ucrainei”, acţiune care include şi ”posibila furnizare armatei ruse de oţel care ar fi putut fi folosit la producţia de tancuri”.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al lui Roman Abramovic a negat că Evraz PLC ar fi furnizat oţel armatei ruse şi a spus că firma sa a produs oţel doar pentru căi ferate şi construcţii.

Afla mai multe despre: roman abramovic 

viewscnt
Articole similare