Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum l-au numit specialiştii pe David Popovici: ”Racheta Românească!”

Cum l-au numit specialiştii pe David Popovici: ”Racheta Românească!”

Alte sporturi

Comentarii

David Popovici (17 ani) a câştigat o nouă medalie de aur la Campionatul European. Popovici s-a impus clar în proba de 200 de metri liber, la Roma.

David Popovici a câştigat finala probei de 200 de metri liber, la Campionatul European de la Roma. Românul, cel rapid din lume în proba de 100 de metri liber, a terminat cursa cu timpul 1:42.97, la trei secunde în faţa următorului clasat.

Popovici a stabilit un nou record mondial la juniori. După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial de juniori.

Românul de 17 ani a condus cursa de  la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber). El va mai evolua la Roma şi în proba de 400 metri liber.

Recordurile pe care le-a doborât nu au rămas neobservate de specialiştii din nataţie. Cei de la swimswam.com au lăudat reuşitele românului şi i-au pus o nouă poreclă. 

”Racheta Românească!”

”David Popovici din România a fost de neoprit la aceste Campionate Europene. Tânărul în vârstă de 17 ani a stabilit deja un nou record mondial la 100 m liber masculin, luând aurul cu un timp istoric: 46.86. Acum, "Racheta Românească" şi-a zdrobit cel mai bun timp din carieră la 200 metri liber, reuşind un 1:42:97 secunde. Nu doar că a luat aurul european, dar a stabilit şi un nou record mondial al juniorilor, care îi aparţinea tot lui, după 1:43:21 la Mondialele de la Budapesta.

Popovici intrase deja pe lista celor mai buni oameni la 200 de metri liberp prin recordul său anterior, dar acum l-a depăşit pe Yannick Agnel pentru a deveni al treilea cel mai rapid om din istorie la acest eveniment.Din punct de vedere al performanţelor, Popovici se află la doar 0,01 faţă de legenda americană Michael Phelps, iar cursa sa din această seară este a 4-a cea mai rapidă din toate timpurile”, auu notat cei de la swimswam.com.

Afla mai multe despre: david popovici-nataţie-campionatul european 

viewscnt
Articole similare