Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum poate promova Steaua Bucureşti în Liga 1. Răzvan Burleanu îi dă două variante: "Cea mai rapidă procedură este următoarea"

Cum poate promova Steaua Bucureşti în Liga 1. Răzvan Burleanu îi dă două variante: "Cea mai rapidă procedură este următoarea"

Steaua

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a comentat situaţia Stelei Bucureşti, care a pierdut locul de baraj pentru Liga 1 în faţa Concordiei Chiajna.

Cum poate promova Steaua Bucureşti în Liga 1

Steaua Bucureşti şi-a câştigat locul de baraj pentru Liga 1 pe teren, dar nu l-a putut disputa. FRF a blocat echipa "armatei", iar Răzvan Burleanu a oferit clarificări. 

"Vă introduc în viziunea FRF atunci când vine vorba despre cluburile de drept public. FRF încurajează sprijinul statului pentru fotbal. Regăsim investiţii mari din partea statutului, în infrastructură, la nivel de copii şi juniori, dar şi alte facilităţi fiscale. 

Când vine vorba despre cluburile de drept public, să vă dau câteva detalii, care am văzut că nu au fost acoperite în această perioadă de timp. 

În 2011, statutul FRF este modificat şi nu mai permite cluburilor de drept public să fie membre ale FRF. În vara anului 2014, statutul se modifică la loc în urma unei comunicări pe care am avut-o personal cu reprezentanţii FIFA şi UEFA şi li se permite cluburilor de drept public să fie membre FRF. 

În 2019, FRF are o propunere de modificare a legislaţiei sportive, astfel încât cluburile de drept public să fie asimilate cluburilor profesioniste. Propunerea nu a avut însă majoritate în Parlament, iar atunci FRF a iniţiat un set de intervenţii de acţiuni, pentru a facilita cluburilor de drept public accesul în competiţiile naţionale. 

 În iulie 2019, FRF permite cluburilor de drept public să se transforme în cluburi de drept privat cu un an înainte de promovarea în Liga 1, cum s-a întâmplat cu FC Argeş, Gloria Buzău.

Această hotărâre a CEx este atacată la TAS de FCSB, cu suţinere din partea LPF. Am avut puncte de vedere diferite faţă de LPF. FRF câştigă la TAS. FCSB nu se opreşte şi merge în instanţele civile, iar FRF câştigă la Tribunalul Bucureşti. Urmează să ne judecăm în continuare, în septembrie 2022", a declarat Răzvan Burleanu. 

Preşedintele FRF le-a dat "militarilor" o variantă pe termen scurt, dacă vor să ajungă în Liga 1. 

"UEFA confirmă în 2020 că transformarea unui club de drept public într-un club de drept privat nu reprezintă o încălcare de regulament, cu un an de zile înainte de promovarea în Liga 1. Din 2020 încoace, avem o traiectorie predictibilă pentru toate cluburile de drept public care vor în Liga 1. 

Cea mai rapidă procedură este următoarea: să treci clubul de drept public într-o societate pe acţiuni, se poate face în 48h. Este o procedură legală. Legea Sportului prevede acest lucru,  în articolul 56. 

Până înainte de începerea sezonului competiţional CSA Steaua are dreptul să devină un club de drept privat pentru a putea avea drept de promovare. CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o societate pe acţiuni”, a adăugat Răzvan Burleanu. 

Afla mai multe despre: steauarazvan burleanusteaua bucuresti liga 1 

viewscnt
Articole similare