Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa Mondială din Qatar: 27 de echipe calificate, cinci locuri îşi aşteaptă încă ocupanetele

Cupa Mondială din Qatar: 27 de echipe calificate, cinci locuri îşi aşteaptă încă ocupanetele

Cupa Mondială

Comentarii

Până în prezent, 27 de reprezentative şi-au asigurat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, programat între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Din Africa, au obţinut calificarea Camerun, Ghana, Maroc, Senegal şi Tunisia.

Din America de Sud, sunt sigure de participare Brazilia, Argentina, Uruguay şi Ecuador.

Din America de Nord, Centrală şi Caraibe, numai Canada a obţinut deocamdată biletele.

Din Asia vor juca la competiţai mondială Qatar (ţara agzdă), Iran, Coreea de Sud, Japonia şi Arabia Saudită.

Europa va trimite cele mai multe echipe, 13, dintre care sunt cunoscute 12, Danemaca, Germania, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda, Portugalia şi Polonia.

Pe Bătrânul Continent, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final.

În Concacaf, SUA, Mexic şi Costa Rica luptă pentru ultimele două locuri care asigură calificarea directă în Qatar. Mexic - El Salvador şi Costa Rica - SUA sunt jocurile care vor stabili, miercuri, configuraţia reprezentantelor confederaţiei la Cupa Mondială. După ce Canada a câştigat grupa fazei a treia preliminare, SUA şi Mexic, echipele de pe locurile 2 şi 3, ce oferă accesul direct la turneul final, sunt favorite, având câte 25 de puncte. Locul 4, pe care se află acum Costa Rica, 22 de puncte, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă sau selecţionala din Insulele Solomon.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite.

Afla mai multe despre: cupa mondialacalificaricupa mondiala qatar 2022 

viewscnt
Articole similare