Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa Mondială din Rusia a ucis tiki-taka: Franţa a câştigat trofeul cu posesie 39%

Cupa Mondială din Rusia a ucis tiki-taka: Franţa a câştigat trofeul cu posesie 39%

Cupa Mondială

Comentarii

După ce Spania şi Germania au câştigat trofeul mondial în 2010 şi 2014 bazându-se pe un joc de posesie, fotbalul pare să caute un nou trend, vizibil deja după ce Portugalia a devenit campioană europeană în 2016. Acum Franţa s-a impus în finala contra Croaţiei având o posesie de numai 39%.

Mondialul din Rusia a încoronat Franţa drept noua campionă a lumii şi a confirmat faptul că fotbalul îşi schimbă uşor, uşor, tendinţele. Ultimele două campioane mondiale, Spania şi Germania, au dezamăgit profund, cele două reprezentative fiind şi două dintre formaţiile care mizau pe un joc elaborat de posesie.

În finala contra Croaţiei, Franţa s-a impus cu 4-2 având o posesie de 39%, după ce în seminfinale eliminase Belgia cu doar 41%. În general, trupa lui Deschamps a renunţat la balon şi a încercat să profite de viteza extraordinară a lui Mbappe sau de lansările excelente ale lui Antoine Griezmann. Acum doi ani, când Franţa pierdea Europeanul acasă în faţa Portugaliei, elevii lui Deschamps aveau o posesie de 57%. Cu aproape 20 de procente în minus, Franţa a reuşit acum să pună mâna pe trofeul mondial, aproape fără emoţii.

După decepţia turneului final din 2016, Deschamps a realizat că poate profita altfel de potenţialul echipei sale. Jocul pe care naţionala franceză l-a promovat la acest turneu final din Rusia n-a fost nici pe departe unul entuziasmant, însă a fost cu siguranţă foarte inspirat.

La Mondialul din Rusia, formaţiile cu posesie de peste 60%, adică Spania, Germania şi Argentina au ieşit prematur din competiţie, în timp ce în afara Franţei, alte două formaţii care n-au căutat posesia în mod deosebit, Belgia şi Rusia au reuşit performanţe remarcabile. Semn că fotbalul secolului XXI caută altceva şi propune o altfel de filosofie.

Afla mai multe despre: frantacm 2018 

viewscnt
Articole similare