You are here:

"Dacă au putut cei de la Dinamo, noi de ce nu putem?". Dinamoviştii consideră că le-au deschis drumul steliştilor către câştigarea Cupei Campionilor Europeni | EXCLUSIV

"Dacă au putut cei de la Dinamo, noi de ce nu putem?". Dinamoviştii consideră că le-au deschis drumul steliştilor către câştigarea Cupei Campionilor Europeni | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

"Hall of Fame-ul Superligii" a revenit cu un nou episod special în care protagonist a fost Costel Orac, unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul lui Dinamo, care, în 1984, a ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

În sezonul 1983/1984, Dinamo a ajuns până în semifinalele celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Clubul din "Ştefan cel Mare" a trecut de finlandezii de la Kuusysi, apoi s-a impus cu 5-3 în dubla manşa cu Hamburg, urmând ca în sferturile de finală să elimine o echipă importantă din URSS, Dinamo Minsk.

În cele din urmă, în semifinalele competiţiei, Dinamo a dat peste Liverpool. "Cormoranii" au câştigat pe propriul teren, scor 1-0, s-au impus şi la Bucureşti, 2-1, şi s-au calificat în marea finală a Cupei Campionilor Europeni, finală pe care au câştigat-o în faţa italienilor de la AS Roma.

La doi ani distanţă, Steaua a reuşit să şi câştige competiţia în care Dinamo s-a oprit în semifinale în 1984.

"Putem spune că am deschis drumul Stelei către câştigarea Cupei Campionilor Europeni, dar aşa putem spune şi noi despre Craiova că ne-a deschis nouă drumul.

Sunt convins că şi cei de la Steaua, fiind jucători de mare valoare, s-au gândit: <<Bă, nu se poate... Dacă au putut cei de la Dinamo, noi de ce nu putem?>>. Un stimulent sunt convins că a existat" , a declarat Costel Orac la Orange Sport.

Afla mai multe despre: steauadinamo 

viewscnt
Articole similare