Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Dacă ne uităm la ei şi la ce jucăm noi, par extratereştrii!". Concluzie tristă pentru fotbalul românesc | EXCLUSIV

"Dacă ne uităm la ei şi la ce jucăm noi, par extratereştrii!". Concluzie tristă pentru fotbalul românesc | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Invitat la Sport Report, la Telekom Sport, Liţă Dumitru (71 de ani) a vorbit despre situaţia în care se află fotbalul românesc comparativ cu ce se întâmplă peste hotare, în fotbalul de nivel înalt.

Fostul căpitan al Stelei, Liţă Dumitru, a fost invitat la Telekom Sport, joi seara, şi printre subiectele abordate s-a numărat şi situaţia în care se zbate de ceva timp fotbalul românesc. Dumitru a comparat nivelul fotbalului din România folosind ca exemplu nivelul de la EURO 2020 şi a spus că suntem mult în urmă.

Liţă Dumitru a spus că în comparaţie cu noi, cei din străinătate par "extratereştrii" şi că în momentul de faţă nu avem niciun jucător român care să facă faţă imediat la nivelul fotbalului mare din Europa. "Dacă ne uităm la ce a fost la Campionatul European şi ce jucăm noi, ei par extratereştrii. La noi nu există trasee, adică pleacă mingea de la portar...unde pleacă? La noi o dai lungă şi fugi după ea. Acolo nu e aşa. Nu poţi să spui că avem un jucător care să meargă în Occident şi să poată să joace, nu găseşti", a spus Liţă Dumitru, la Telekom Sport.

Denis Alibec a fost folosit ca exemplu de Liţă Dumitru. Atacantul, acum la CFR Cluj, a fost crescut la Academia Hagi şi a făcut repede pasul în Italia, la Inter, dar nu a reuşit să se impună: "Alibec, noi ştim cine este. A fost prin Italia, când a venit la Academie la Hagi s-a mai pus pe treabă şi a început să apară ca fotbalist. Are calităţi deosebite, dar felul cum s-a exprimat până acum a demonstrat că de fapt ăsta e fotbalistul român", a mai spus Liţă Dumitru.

În cariera de fotbalist, Liţă Dumitru a jucat la Rapid, Steaua, Poli Timişoara, U Cluj şi CFR Timişoara.

Afla mai multe despre: litu dumitrufotbalul romanescnivelromaniastraini 

viewscnt
Articole similare