You are here:

"Dacă nu aş fi fost înotător, posibil să-mi fi plăcut să fiu luptător". Dezvăluirile sportivului care a urcat pe podium la Campionatele Europene

"Dacă nu aş fi fost înotător, posibil să-mi fi plăcut să fiu luptător". Dezvăluirile sportivului care a urcat pe podium la Campionatele Europene

Sporturi

Comentarii

Andrei Ungur, sportivul care a urcat pe podium la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni, din decembrie 2023, recunoaşte că i-ar fi plăcut să fie luptător în cuşcă, dacă nu i-ar fi mers cu nataţia

Cu gândul la luptele în cuşcă, visează la Zendaya şi la o medalie la mondialele de înot

Medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt disputate anul trecut, la Otopeni, Andrei Ungur a reprezentat una dintre marile surprize ale înotului românesc din 2023. El visează şi la un loc pe podiumul mondial, la competiţia organizată în decembrie la Budapesta, dar şi la... Zendaya.

Sportivul originar din Baia Mare nu poate uita bucuria resimţită de el, dar şi de părinţii săi, după cursa de bronz de la Otopeni.

„Atunci, chiar după cursă, au venit toţi prietenii şi părinţii să mă felicite, în afară de tati. Mă gândeam: <<oare pe unde e>>? După cursă, după 5-10 minute, ne-am întâlnit şi mi-a zis că nu s-a putut ridica de jos că a zis că pică de pe scări de emoţie”, a declarat Andrei Ungur, component al lotului naţional de nataţie, pentru Sportsnet.ro

Sportivul e atât de mândru de rezultatul care a intrat în cartea de istorie a înotului românesc, încât păstrează casca de la Europene ca pe un trofeu, acasă.

”Am multe căşti. Vrând nevrând am început să colecţionez, am început să fac schimburi. Cred că am în jur de 50, poate 40. La loc de cinste sunt casca de la Europene şi cea de la Naţionalele Americii. Alea sunt puse separat. Nu le mai port, sunt trofee”, recunoaşte Andrei Ungur.

Ar vrea ca celebrul Conor McGregor să-i joace rolul vieţii

În afara înotului, Andrei este pasionat de lupte, idolul său fiind Conor McGregor.

„Dacă ar fi să se facă un film despre viaţa mea, aş vrea să-mi joace rolul Conor McGregor. Mai urmăresc lupte. Dacă nu aş fi fost înotător, posibil să-mi fi plăcut să fiu luptător”, a adăugat sportivul component al lotului naţional de nataţie.

Andrei mai are un vis ascuns: să devină instructorul de înot al celebrei actriţe americane Zendaya!

„Aş vrea să fiu instructor de înot pentru Zendaya. Clar. Dacă vrea să se antreneze cu mine, să înveţe să fie punctuală”, spune Andrei Ungur.

Absolvent de regie în SUA, Andrei nu ar refuza apariţii în filme, sau chiar în diverse emisiuni televizate. Nu ar refuza nici sarcini extreme.

„Mi-ar plăcea să joc într-un film, poate şi la Survivor mi-ar plăcea să mă duc. Şi la Asia Express, poate pentru faimă, poate pentru bani, dar aşa de plăcere să mănânc gândaci, nu, nu e neapărat o pasiune ascunsă a mea”, recunoaşte el. 

Andrei Ungur este antrenat de fratele său, Cătălin, şi spune că acesta este unul din secretele succesului său. Cei doi au relaţie de antrenor-sportiv doar la bazin, pentru că în afara lui redevin fraţi şi cei mai buni prieteni.

„Îl strig în funcţie de locul în care ne aflăm. La bazin e coach, dacă suntem acasă e frati-miu. Mie mi se pare foarte uşor să lucrez cu el. Mai ales după experienţa din America am observat că antrenorii pot fi şi prieteni, pot fi mai mult decât strict antrenori. Aşa că după ce m-am întors aici, amândoi avem aceeaşi experienţă, mi se pare destul de lejer să lucrăm împreună şi să atingem ce vrem să atingem. N-a fost nici o propunere. Am zis că dacă revin în România şi mă antrenez, nu există alt antrenor cu care aş vrea să o fac în afară de el”, declară sportivul. 

În America a învăţat şi că antrenamentele din sala de forţă nu se fac pentru a bate recorduri, ci pentru a fi pregătit.

„Nu e pe record la abdomene. Recordul tău e pe plajă, cine are pătrăţelele mai definite", a încheiat Andrei Ungur, component al lotului naţional de nataţie.

Afla mai multe despre: andrei ungurandrei ungur inot 

viewscnt
Articole similare