Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Şucu, moment de sinceritate în presa din Anglia după implicarea la Rapid: ”Am fost un pic nebun”

Dan Şucu, moment de sinceritate în presa din Anglia după implicarea la Rapid: ”Am fost un pic nebun”

Rapid

Comentarii

Apariţia şi implicarea la un club a unui om de afaceri de talia lui Dan Şucu, patronul Mobexpert, a stârnit rumoare şi în lumea fotbalul internaţional.

La 24 mai 2022, omul de afaceri Dan Şucu a preluat 50% din acţiunile clubului de fotbal FC Rapid, celelalte 50 de procente rămânând în posesia lui Victor Angelescu.

Recent, Dan Şucu a acordat un interviu în presa din Anglia unde a vorbit despre situaţia actuală a Rapidului, dar şi despre investiţiile făcute pentru a câştigă titlul în Superligă.

”Consider că, pentru a câştiga campionatul, sau pentru a fi în primele trei, bugetul de care ai nevoie trebuie să fie creat prin club, prin obiecte personalizabile, biletele, drepturi TV şi multe altele. 

Cu siguranţă, Rapid a fost ajutată de guvern, atunci când a fost construit stadionuk nou. Câteva luni mai târziu după investiţia iniţială a lui Angelescu, un stadion nou de 14.000 de locuri a fost anunţat, pentru a servi Campionatului European U-21.

Campionii domestici câştigă în jur de 3.5 milioane, banii scăzând cu 100.000 de euro per loc final. Piaţa TV autohtonă este diversificată, populaţia Romîniei este de 19 milioane, iar fotbalul este sportul numărul unu, şi cu toate acestea, potenţialul de creştere nu este atât de mare. Biletele, sponsorizările şi obiectele personalizabile devin astfel foarte importante. Costurile sunt deocamdată decente, un salariu fiind de exemplu 13.000 de euro per fotbalist.”, a pus în lumină finanţatorul Dan Şucu.

După cum scriu englezii în introducerea omului de afaceri român, Şucu a plătit doar 500.000 de euro pentru achiziţionarea brand-ului Rapid. ”Am fost un pic nebun la acea vreme” a spus Şucu, care este de părere că multe lucruri din fotbalul românesc pot fi schimbate. ”Am investit, am cumpărat totul, şi am început de la zero, dar am reuşit cumva să ducem moştenirea mai departe”, a transmis Victor Angelescu.

Afla mai multe despre: dan şucurapidvictor angelescu 

viewscnt
Articole similare