You are here:

Daniel Pancu, jignit de elveţieni. Cum a fost numit în presa internaţională după scenele din Giuleşti

Daniel Pancu, jignit de elveţieni. Cum a fost numit în presa internaţională după scenele din Giuleşti

Echipa națională

Comentarii

Reprezentativa U21 a României a obţinut calificarea directă la Campionatul European din Slovacia, din postura de câştigătoare de grupă.

Reacţii în presa din străinătate după ieşirea lui Pancu din Giuleşti

Daniel Pancu a generat un moment controversat în meciul România U21 - Elveţia U21, partidă ce a consemnat calificarea naţionalei noastre la EURO 2025. Deşi „tricolorii mici” s-au calificat cu un rezultat impresionant, comportamentul selecţionerului a umbrit bucuria.

Blick, una dintre publicaţiile importante din Elveţia, a scris despre nefericitul eveniment din Giuleşti şi l-a numit pe Iancu - ”un antrenor nebun”.

”Intervenţia sălbatică a antrenorului român se poate să fi fost decisivă în meci. După faultul dur al lui Jaquez, a năvălit ca un nebun pe teren pentru că a văzut că arbitrul Nagtegaal are cartonaşul galben în mână. Arbitrul avea, însă, şi cartonaşul roşu pregătit. Olandezul i-a arătat cartonaşul roşu mai întâi antrenorului nebun.

Întrebarea rămâne: A vrut arbitrul să dea roşu de la început? Sau nebunul de antrenor român i-a acordat timp celui de-al patrulea oficial pentru a-i spune arbitrului că trebuie să-l elimine pe Jaquez? Va rămâne o necunoscută”, a scris Blick.

În minutul 27, un fault dur asupra lui Louis Munteanu a provocat reacţia lui Pancu, care a intrat pe teren pentru a-l confrunta pe arbitru, dorind să-şi exprime nemulţumirea faţă de decizia de a-i acorda doar un cartonaş galben jucătorului elveţian. Comportamentul său impulsiv a dus la eliminarea sa, iar altercaţia a avut şi consecinţe pentru Blănuţă, care a fost de asemenea exclus.

  • În urma acestor evenimente, Pancu ar putea primi o suspendare de două până la trei meciuri, ceea ce l-ar împiedica să conducă echipa în faza grupelor la EURO U21, dacă România se califică mai departe.

Aceasta ar putea afecta serios parcursul echipei în competiţie, având în vedere importanţa sa pentru tinerii tricolori.

Ce a declarat Pancu după meci:

”În primul moment, credeţi-mă, am crezut că a murit Louis... Doamne-fereşte! Eu din unghiul în care eram am văzut că a primit o talpă cu crampoane direct în gât. Şi am crezut că s-a dus... apoi am văzut că mişcă şi că arbitrul scoate cartonaşul galben.

În secunda aia m-am gândit la jucător, dar şi la un episod de la meciul tur din Elveţia, când am primit golul de 2-2, după un ofsaid de trei metri şi fault. Pentru că noi eram calificaţi de mult (n.r. cu acea victorie).

Dacă scrie România pe noi asta nu înseamnă că nu trebuie să fim respectaţi la nivelul adversarilor noştri. Eu îmi cer scuze, gestul meu a fost incalificabil. E prima eliminare din viaţa mea... mi-am pierdut cumpătul pentru că mă uitam la jucător şi nu credeam că mai poate să continue. Nu ştiu cum s-a văzut la televizor, dar de acolo s-a văzut foarte urât.

Regret, sigur că da, acum da. Dar poate dacă rămânea cartonaş galben poate acum nu mai vorbeam din postura de antrenor calificat la EURO. A contat, s-a întors decizia.

Am văzut bine că iniţial i-a dat galben, nu? Nu ai cum să dai doar galben la o intrare de genul ăsta. Eu nu am văzut galben vreodată în istoria fotbalului la o asemenea intrare. Nici acum 30 de ani, nu doar pe regulile de azi”, a spus Daniel Pancu, la conferinţa de presă.

Afla mai multe despre: românia u21pancucampionatul european 

viewscnt
Articole similare