Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Daniele De Rossi s-a întors la AS Roma. L-a înlocuit pe Jose Mourinho şi a preluat echipa până la finalul sezonului

Daniele De Rossi s-a întors la AS Roma. L-a înlocuit pe Jose Mourinho şi a preluat echipa până la finalul sezonului
Comentarii

Fostul internaţional italian Daniele De Rossi a fost numit în funcţia de antrenor al echipei AS Roma până la finalul sezonului în curs, în locul portughezului Jose Mourinho, demis în cursul dimineţii de marţi.

"Daniele de Rossi a fost numit antrenor al primei echipe până la data de 30 iunie 2024", a transmis clubul pe reţelele de socializare.

De Rossi, în vârstă de 40 de ani, a purtat timp de 18 sezoane tricoul echipei romane, între 2001 şi 2019, încheindu-şi cariera în 2020 după doar câteva luni în Argentina unde a evoluat sub culorile clubului Boca Juniors.

Campion mondial cu echipa Italiei în 2006 (117 selecţii, 21 goluri), fostul mijlocaş are un palmares relativ modest cu AS Roma: două Cupe (2007, 2008) şi Supercupa Italiei în 2007.

Cariera sa de antrenor este, de asemenea, una modestă. El a făcut parte din staff-ul echipei Italiei timp de câteva luni (2021-2022), iar apoi a pregătit-o între octombrie 2022 şi februarie 2023 pe SPAL Ferrara, care evolua în divizia secundă şi care a retrogradat în Serie C la finalul sezonului.

Sub conducerea sa, echipa a câştigat doar trei din cele 17 meciuri jucate.

Antrenorul portughez Jose Mourinho a fost demis marţi de pe banca Romei.

Mourinho a devenit al 60-lea antrenor din istoria clubului AS Roma în mai 2021. El a condus echipa italiană la câştigarea competiţiei Conference League, în finala disputată pe 25 mai 2022 la Tirana.

În sezonul trecut, AS Roma a ajuns până în finala Europa League sub comanda tehnicianului lusitan, finală pe care a pierdut-o în faţa Sevillei.

Afla mai multe despre: as romaitaliamourinhode rossi 

viewscnt
Articole similare