You are here:

Danielle Collins a învins-o pe Rîbakina şi a câştigat Miami Open! Este primul titlu WTA 1000

Danielle Collins a învins-o pe Rîbakina şi a câştigat Miami Open! Este primul titlu WTA 1000

Tenis

Comentarii

Aflată în ultimul său sezon în circuit, jucătoarea americană Danielle Collins a câştigat sâmbătă cel mai important titlu al carierei sale, învingând-o pe Elena Rîbakina, cap de serie numărul 4, scor 7-5, 6-3, în finala turneului WTA 1000 Miami Open.

Într-o demonstraţie intensă de 2 ore şi 2 minute de lovituri puternice din partea ambelor jucătoare, Collins, în vârstă de 30 de ani, a luptat din greu pentru a obţine al treilea titlu WTA la simplu din carieră. Este primul său titlu WTA 1000 şi primul său titlu la orice nivel de după 2021.

Collins nu mai învinsese o jucătoare din Top 5 de la victoria în faţa Paulei Badosa, pe atunci nr. 2, la San Diego, în octombrie 2022.

Cu această victorie, Collins devine prima jucătoare americană care cucereşte titlul la Miami Open după 2018, când a triumfat Sloane Stephens.

Ea este a şasea americancă triumfătoare la acest turneu, după Martina Navratilova, Chris Evert, Venus Williams, triplă campioană, Serena Williams, de opt ori campioană, şi Stephens.

Collins, vicecampioană la Australian Open 2022 şi fostă nr. 7 mondial, se află în prezent pe locul 53 şi devine acum jucătoarea cel mai slab clasată care a câştigat Miami Open.

Afla mai multe despre: danielle collinsribakinamiami open 

viewscnt
Articole similare