Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Barrufet, în presa spaniolă după ce a semnat cu Dinamo: "Am venit pentru un proiect serios, la un club cu multe posibilităţi"

David Barrufet, în presa spaniolă după ce a semnat cu Dinamo: "Am venit pentru un proiect serios, la un club cu multe posibilităţi"

Handbal

Comentarii

Legendarul portar al echipelor Spaniei şi FC Barcelona David Barrufet, noul director sportiv al formaţiei de handbal masculin Dinamo Bucureşti, a declarat agenţiei EFE că a venit în România pentru un proiect serios la un club cu multe posibilităţi", informează mundodeportivo.es.

La 51 de ani, după ce a activat la clubul catalan de la 14 la 50 de ani, 26 de ani ca jucător, cu 71 de titluri în CV, venirea lui Joan Laporta în funcţia de preşedinte a provocat plecarea lui Barrufet, la sfârşitul sezonului trecut, când era director sportiv al secţiei de handbal.

Acum se întâlneşte din nou cu Xavi Pascual, antrenorul echipei Dinamo, cu care a împărţit mulţi ani la Barca. "Am semnat un contract pentru restul sezonului şi pe încă două, până în iunie 2024, aceeaşi perioadă în care stă Xavi”, a explicat el.

Venirea unui nou preşedinte la clubul român, Ionut Adrian Popa, a provocat unele schimbări la toate secţiile. El are 37 de ani şi căuta un director sportiv pentru handbal.

"Xavi Pascual le-a dat numele meu şi adevărul este că am ajuns la un acord rapid, în câteva săptămâni. Cred că este un proiect serios şi ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că este un club cu multe posibilităţi şi că vrea să crească făcând-o corect. Este adevărat că nu se poate compara cu niciunul dintre granzii Europei, dar ştiu că se vrea formarea unei echipe puternice, cu o infrastructură care să reziste. De aceea sunt aici”, a afirmat el.

Fostul handbalist a declarat că va continua să fie manager al naţionalei Spaniei, funcţie pe care o deţine din octombrie trecut: "Le-am spus că m-am angajat la federaţia spaniolă şi am pus doar condiţia ca ei să mă lase să combin ambele lucruri, din moment ce este posibil, pentru că atunci când joacă naţionalele se întrerup competiţiile de club."

Barrufet se va împărţi între Bucureşti şi Barcelona: "Va fi jumătate şi jumătate. Voi veni frecvent la Bucureşti, dar voi fi şi în Barcelona. Există un zbor direct de trei ore şi asta uşurează, deşi voi călători mult."

Căsătorit şi cu doi copii, Noa, 21 de ani, studentă la arhitectură, şi Ian, 17 ani, extremă stânga internaţională la tineretul Barcelonei şi la Barça B, el nu ascunde că a vorbit "cu familia despre ce va reprezenta asta".

"Au fost fericiţi şi m-au susţinut în decizie pentru că este o meserie pe care o pot face parţial de aici, pentru că familia este pe primul loc”, a subliniat el.

Cel mai important lucru pentru noul director sportiv în această nouă etapă este ca jucătorii care sunt la clubul român să "vadă Dinamo Bucureşti ca pe un club serios şi că fac parte dintr-un proiect foarte ambiţios".

"Bucureştiul este un oraş care arată bine, clubul are facilităţi exemplare şi dacă totul va merge bine vom încerca să facem o treabă bună pentru a plasa echipa cât mai sus în toate competiţiile”, a subliniat el.

"Ceea ce nu vrei să faci este să creşti în doar doi ani şi apoi totul să dispară. Trebuie să creştem încetul cu încetul, să consolidăm proiectul şi să-l facem să reziste mulţi ani şi, când noi nu mai suntem aici, deja bazele pentru a deveni unul dintre cei mari să fi fost deja puse", a spus el.

El este conştient că la Dinamo nu se poate aplica aceeaşi filozofie ca la Barça: "Aici nu putem transfera jucători tineri, de viitor, pentru că avem nevoie şi de rezultate imediate, deşi pe termen scurt o vom face. Poate că se schimbă puţin faţă de filosofia de la Barca, dar stilul va fi mai mult sau mai puţin acelaşi: de a forma o echipă din ce în ce mai puternică şi de a putea lupta împotriva tuturor rivalilor".

David Barrufet este, începând de vineri, noul manager sportiv al echipei de handbal masculin Dinamo, a anunţat clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Prin această mutare de calibru s-a refăcut echipa ”Xavier Pascual – David Barrufet”, care a lucrat cu succes în ultimii şase ani la FC Barcelona, timp în care s-au câştigat numeroase trofee, inclusiv EHF Champions League (2021).

David Barrufet este unul dintre cele mai mari nume ale handbalului mondial. Ca jucător, a apărat cu succes poarta naţionalei Spaniei şi a echipei FC Barcelona, câştigând 71 de trofee / premii. Între acestea se regăsesc 7 Cupe ale Campionilor Europeni, 2 Cupa Cupelor, 1 Cupa EHF, 5 Supercupe ale Europei, dar şi aur mondial în 2005 cu naţionala iberică, plus patru medalii europene şi două olimpice. De două ori a fost declarat cel mai bun portar al lumii de IHF (2001 şi 2002).

Ca manager sportiv la FC Barcelona, Barrufet a contribuit din plin la toate succesele din ultimii şase ani.

Afla mai multe despre: david barrufet 

viewscnt
Articole similare