Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, declaraţia zilei după ce s-a întors în ţară: ”Nu există magie! Nu am cum să câştig întotdeauna”

David Popovici, declaraţia zilei după ce s-a întors în ţară: ”Nu există magie! Nu am cum să câştig întotdeauna”

Alte sporturi

Comentarii

În dimineaţa zilei de duminică, Popovici s-a întors în ţară şi a ţinut un discurs în faţa reporterilor prezenţi.

Deţinătorul recordului mondial, David Popovici s-a clasat pe locul şase în finala probei de 100 m liber, unde era campion entitre, în cadrul Campionatelor Mondiale 2023 de nataţie de la Fukuoka (Japonia).

David Popovici, declaraţia zilei după ce s-a întors în ţară: ”Nu există magie! Nu am cum să câştig întotdeauna”

Recordman al lumii şi campion en titre, românul David Popovici (18 ani) nu a terminat decât pe locul 6 în 47''83, departe de standardele sale.

Cursa curselor de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka i-a aparţinut australianului Kyle Chalmers, rechinul alb, care l-a detronat pe românul David Popovici. Abia al şaselea a fost Popovici, în 47"83.

„Vă mulţumesc pentru prezenţă. În primul rând, aş vrea să încep prin a le mulţumi oamenilor care m-au susţinut şi care mă susţin, care au urmărit Campionatul Mondial şi am învăţat acum cât de importantă e susţinerea voastră.  Am învăţat cât de importantă e şi în vremuri mai puţin bune, nu doar în vremurile bune. Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor şi tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ţi atinge ţelul.

E complet uman şi normal să nu-ţi iasă mereu, prefer să fiu un sportiv complet care ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile unei cariere imprevizibile pe care ţi-o aduce sportul, decât un robot care ştie doar să câştige. Consider că aceste experienţe mă fac mai puternic. 

 
Cred că a fost cel mai intens an din viaţa mea, a fost un an haotic, bizar. Am reuşit să trecem prin el cu bine şi cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înţeleg curajul şi asumarea. Ţine doar de mine cum reacţionez când întâmpin obstacole în drumul meu. Este un proces, iar eu sunt aici să învăţ. După cum văd eu lucrurile acum, am două variante. 
 
Prima, las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă ţină în loc, respectiv a doua variantă să las ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze şi caut să mă autodepăşesc. Voi alege varianta a doua, bineînţeles, iubesc ceea ce fac. Nu am cum să câştig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă aşteptaţi la altceva. Asta e lumea reală”, a spus David Popovici, la revenirea în ţară.

Afla mai multe despre: david popovicinataţiecampionatele mondialekyle chalmers 

viewscnt
Articole similare