Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici recunoaşte după ce a concurat la Otopeni: "Mi-a venit să plâng în acel moment". Camelia Potec susţine că obiectivul a fost depăşit

David Popovici recunoaşte după ce a concurat la Otopeni: "Mi-a venit să plâng în acel moment". Camelia Potec susţine că obiectivul a fost depăşitgalerie foto

Sporturi

Comentarii

România a încheiat Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Otopeni cu o medalie de bronz obţinută de David Popovici la 100m liber şi un surprinzător loc 5 al puştiului de 16 ani Robert Badea. „Tricolorii” au mai obţinut un loc 3 prin Andrei Ungur, la 100m spate, dar şi alte 8 calificări în finale.

Multiplu medaliat european, David Popovici şi-a încununat participarea la europene în bazin scurt cu o medalie de bronz şi cu satisfacţia că şi-a mulţumit fanii veniţi special pentru el. 

„Am fost pe pilot automat în cursă, în cele 46 de secunde n-am avut timp de nimic, dar sper ca pe viitor cele 46 de secunde să devină 44.  A fost o cursă grea, intensă, agitată, iar valurile nu-mi plac deloc. Înainte de ultimul bazin m-am gândit că trebuie să rezist valurilor venite dinspre centrul bazinului, acolo unde înotau cei cu timpi mai buni. În bazin scurt mai ales, cu cât eşti mai mic, cu atât trebuie să înfrunţi valurile mai tare, iar eu sunt încă mic... Publicul a fost minunat! Încerc să fiu cât mai curajos, dar îmi vine să plâng când aud oamenii care au venit pentru mine  şi pentru colegii mei la bazin. Încurajările oamenilor din tribună mă emoţionează şi mă ajută”, a declarat David Popovici, medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt, pentru Sportsnet.ro

Una dintre cele mai frumoase surprize din lotul României a fost locul 5 obţinut de Robert Badea. În vârstă de 16 ani, puştiul antrenat de Iulia Becheru a recunoscut că în înainte de seriile competiţiei nu se gândea nici la calificarea în finală. 

„Este extraordinar acest loc 5, am avut nevoie de push-ul oferit de public. Nici nu mă gândeam la finală astăzi, eram demoralizat complet, dar am avut oamenii potriviţi lângă mine. Antrenoarea mi-a spus să mă distrez la cursă şi asta am reţinut. La ultima sută am tras mult pentru că l-am văzut pe cel de lângă mine şi mi-am dorit să-l depăşesc „- Robert Badea, locul 5 la Campionatele Europene în bazin scurt.  

„Am trăit cu mari emoţii cursa şi mai ales momentul în care toată tribuna îi striga numele. N-am avut stare în timpul cursei, am văzut că a întors bine primii 50m şi m-am gândit că dacă o ţine aşa, va fi rezultat bun. La final mi-am zis doar atât „ Ne-a ieşit”. Pe parcursul zilei am încercat să mai iau din emoţiile pe ca le simţeam că le are, apoi, înainte de finală l-am întrebat cum vrea să abordeze cursa, ne-am stabilit o strategie, dar i-am spus să se bucure de această finală, este junior şi se luptă cu cei mai buni seniori de pe continent. Dacă rămâne la fel de serios la antrenamente, cu siguranţă veţi mai auzi de el la competiţiile majore” – Iulia Becheru, antrenoare Robert Badea. 

Camelia Potec: „Ne-am depăşit obiectivul” 

Managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, s-a declarat mulţumită de rezultatele obţinute de „tricolori”, mai ales că a fost depăşit obiectivul stabilit înainte de startul campionatelor continentale. 

„Mă bucur că sportivii români au reuşit performanţe notabile, am avut 8 finale, 2 medalii de bronz, majoritatea sportivilor şi-au făcut cei mai buni timpi şi au reprezentat ţara cu mândrie. Acest lucru ne dă speranţe pentru Jocurile Olimpice din 2028. Ne-am depăşit obiectivul: o finala europeană şi o medalie”, a declarat Camelia Potec, managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, pentru sursa citată. 

Camelia Potec e fericită de feedbackul oferit de delegaţiile străine găzduite de România şi le-a mulţumit partenerilor federaţiei. 

„Organizatoric suntem încântaţi că toată lumea s-a simţit bine şi că am reuşit să facem această competiţie la standarde înalte. Vreau să le mulţumesc celor de la Agenţia Naţională pentru Sport, fără ajutorul cărora nu am mai fi avut acest eveniment major în România, dar şi partenerilor privaţi, care ne-au sprijinit enorml” - Camelia Potec, managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: david popovicicamelia poteccampionatele europene de nataţie în bazin scurt 

viewscnt
Articole similare