Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber. Nou record mondial de juniori

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber. Nou record mondial de juniori

Alte sporturi

Comentarii

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu un nou record mondial de juniori.

David Popovici s-a calificat în finala Campionatului Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne, în proba de 100 m liber.

Sportivul român în vârstă de 18 ani a înotat în prima semifinală, pe care a încheiat-o cu timpul de 45.91 secunde (al cincilea din cele două semifinale), ceea ce reprezintă un nou record mondial de juniori.

Finala este programată joi, 15 decembrie 2022, de la ora 10:42, ora României.


Sportivul David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber, la Campionatul Mondial de Nataţie în bazin scurt de la Melbourne.

În seriile de la 100 m liber, înotătorul român a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 46.15 s şi s-a calificat în semifinale cu al patrulea timp din serii!

Semifinalele sunt programate tot azi, de la orele 11:08 şi 11:13.

David Popovici, sportivul anului la CS Dinamo. Mesajul ministrului Lucian Bode

Clubul Sportiv Dinamo a organizat, marţi, la Hotelul Hilton din Capitală, ”Gala laureaţilor 2022”, eveniment la care sunt celebrate performanţele şi performerii din ultimul an competiţional.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a avut mai mulţi invitaţi de marcă.

“Recorduri mondiale doborâte! Ambiţie! Disciplină! Performanţă!

Astăzi, am avut deosebita plăcere de a celebra performanţa, în cadrul Galei Laureaţilor Clubului Sportiv CS Dinamo Bucureşti. Anul acesta, campionii CS Dinamo au obţinut rezultate remarcabile care demonstrează că sportul românesc este un adevărat ambasador al ţării noastre! Vorbim de peste 170 de medalii în cadrul Campionatelor Mondiale şi Europene şi noi recorduri mondiale, greu de egalat. Practic, la 2 zile, un sportiv dinamovist a căştigat o medalie pentru România! Performanţa este cuvântul care defineşte cel mai bine aceste rezultate.

CS Dinamo a avut un an de excepţie. Întreaga lume a amuţit în faţa rezultatelor lui David Popovici, însă şi canotajul românesc a fost la înalţime! De asemenea, rezultate frumoase au fost obţinute la campionatele mondiale la lupte greco-romane şi la scrimă, proba de sabie.

La nivelul jocurilor de echipă, lider rămâne echipa masculină de handbal, care în 2022 a câştigat titlul naţional (al 18-lea din istorie), Cupa şi Supercupa României. Echipa de handbal a avut un parcurs frumos în EHF Champions League, la finalul anului având şanse considerabile de calificare în fazele eliminatorii ale competiţiei, ceea ce reprezintă o performanţă istorică.

Echipa masculină de volei a adus şi ea un trofeu în vitrina clubului: Supercupa României.

România a obţinut rezultate unice în istoria sportului românesc, iar pentru acest lucru trebuie să îi felicităm pe toţi sportivii şi antrenorii dinamovişti!

Ei sunt cei care, prin puterea exemplului, ne demonstrează, încă o dată, că munca şi seriozitatea stau la baza succesului.

Îi felicit, cu această ocazie, şi le doresc cât mai multe competiţii câştigate!

Sunt convins că vor păstra cât mai sus ştacheta performanţei şi în anul următor!”, a notat Lucian Bode pe Facebook după gală.

Gala a debutat cu intonarea Imnului naţional, moment susţinut de soprana Felicia Filip.

Premiile oferite la Gala Sportului Dinamovist 2022:

Sportivul anului: David Popovici (înot). David nu a putut participa la gală, el fiind prezent în aceste zile la mondiale

Laureaţi ai anului 2022:

Ancuţa Bodnar (canotaj), campioana mondiala şi dubla campioana europeană

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (canotaj) campioni mondiali şi dubli campioni europeni

Madalina Bereş, Amalia Bereş, Iuliana Buhus (canotaj) - campioane mondiale şi europene

Maria Tivodariu şi Victoria Petreanu (canotaj) - campioane mondiale

Ionela Livia Cozmiuc (canotaj) - campioana mondiala şi europeană

Alin Alexuc (lupte) - medalie de bronz la Campionatul Mondial

Iulian Teodosiu (scrima) - medalie de bronz la Campionatul Mondial

Denisa Tîlvescu (canotaj) - dubla campioana europeană

Antrenorul anului

Sporturi individuale: Adrian Rădulescu

Jocuri de echipa: Xavier Pascual (handbal)

Echipa anului

Handbal masculin: câştigătoare a campionatului National (titlul 18), a Cupei şi Supercupei României, participare remarcabila in EHF Champions League

Menţiune: echipa masculină de volei, câştigătoare a Supercupei României

 

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare