Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De a câştigat doar Steaua, Cupa Campionilor Europeni? Dinu: "Pentru că la Dinamo a rămas dobitocul de Vasile Anghel!"

De a câştigat doar Steaua, Cupa Campionilor Europeni? Dinu: "Pentru că la Dinamo a rămas dobitocul de Vasile Anghel!"

Fotbal

Comentarii

Cornel Dinu împlineşte astăzi 70 de ani şi vorbeşte despre episoade interesante din cariera lui de jucător şi antrenor. Expertul TelekomSport dezvăluie amănunte dintre rivalitatea din Dinamo şi Steaua.

"Nicolae Ceauşescu a înfiinţat Steaua în 1947, când el răspundea de Consiliul Politic al Armatei. A fost susţinător masiv al Stelei, venea la meciuri. Cele mai înfocate erau doamna Marta Drăghici, care conducea de fapt echipa Dinamo, soţia ministrului de interne, şi Elena Ceauşescu.

Ele stăteau împreună pe "Republicii" în anii '50 şi se certau ţaţele ca la uşa cortului. Până la urmă, Dej le-a interzis să mai meargă la meciuri: "Să nu mai aud că se ceartă ţaţele alea pe stadion, că râde lumea de noi!". Ceauşescu s-a retras pentru o perioadă din fotbal, dar a rămas interesat, urmărea toate meciurile, ştiu precis.

Dinamo n-a câştigat niciodată Cupa Campionilor Europeni pentru că la Dinamo a rămas dobitocul de Vasile Anghel, care mă curăţase pe mine. L-a adus antrenor pe Piţi Varga, care nu putea să antreneze, pe urmă l-a pus pe Cernăianu, dormea pe el. Când l-a adus pe Lucescu, deja Alecsandrescu făcuse Steaua. Alecsandrescu a făcut echipa, nu Halagian sau ce zic ăştia... Alecsandrescu era genial", a pus Dinu într-un interviu pentru Gazeta. 

Afla mai multe despre: cornel dinudinamoceausescucupa campionilordezvaluiri 

viewscnt
Articole similare