Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce nu a reuşit să se impună Alex Măţan în MLS: ”Pot să spun că eu şi antrenorul nu am mai fost în cele mai bune relaţii!” | EXCLUSIV

De ce nu a reuşit să se impună Alex Măţan în MLS: ”Pot să spun că eu şi antrenorul nu am mai fost în cele mai bune relaţii!” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Alexandru Măţan a oferit un interviu în exclusivitate pentru OrangeSport.

Alex Măţan (22 de ani) a fost transferat de Rapid în această vară, sub formă de împrumut, de la Columbus Crew. Într-un interviu pentru Orange Sport, fotbalistul a dezvăluit de ce nu a reuşit să se adapteze în MLS. 

Vândut în MLS în primăvara lui 2021, Alex Măţan a rezistat un an şi jumătate la Columbus Crew înainte de a reveni în România, timp în care a însumat 37 de apariţii, fără să marcheze sau să paseze decisiv.

Dezamăgiţi de parcursul său, americanii au fost dornici să scape de salariul acestuia, astfel că au acceptat oferta de împrumut venită dinspre Rapid. În Liga 1, Alex Măţan va încerca să îşi reconstruiască reputaţia, sub comanda unui antrenor pe care îl cunoaşte foarte bine, de la naţionala U21.

Măţan a fost întrebat despre perioada din MLS. Fotbalistul nu a dorit să dea prea multe detalii. El a spus doar că în al doilea sezon nu s-a înţeles prea bine cu antrenorul echipei sale. De asemenea, el a rămas impresionat de calităţile pe care le are Vela. 

”Pot să spun că în al doilea an eu şi antrenorul nu am mai fost în cele mai bune relaţii şi asta este tot. E un campionat foarte puternic, cu jucători tehnici, atletici, găseşti toate tipurile de jucători, este într-o continuă creştere, iar la un moment dat aş vrea să mă întorc acolo.

Dintre jucătorii cei mai cunoscuţi, cel mai mult m-a impresionat Vela, e un jucător cu o calitate foarte mare”, a spus Alex Măţan, în exclusivitate, pentru OrangeSport. 

Cei doi oameni din spatele transferului lui Alex Măţan la Rapid

”Pot să spun că am fost primit foarte bine de către colegi, nu mă aşteptam, toţi colegii sunt foarte călduroşi, îmi oferă încredere zi de zi la antrenamente şi lucrul ăsta mă ajută.

(n.r. de ce ai ales Rapid?) Un factor foarte important a fost domnul Mutu, cu care am discutat şi i-am explicat situaţia mea mai grea din America. El a înţeles, am lucrat împreună la U21 si a fost să colaborăm din nou şi la echipa de club.

(n.r. simţi că îţi dă încredere Mutu?) Da, normal, învăţ în fiecare zi de la el, a fost unul dintre cei mai mari atacanţi ai României, dacă nu cel mai mare, sunt mândru că pot să fiu antrenat de el.

Am vorbit foarte mult cu Ciobi înainte să vin aici, mi-a explicat cum e atmosfera, cum sunt băieţii, antrenamentul, şi el a fost un factor care m-a făcut să vin aici, care m-a convins să vin aici”, a declarat Alex Măţan, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: rapid-măţan-mls 

viewscnt
Articole similare