Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce nu au fost convocaţi Adrian Mazilu şi Andrei Borza la naţionala de seniori a României | EXCLUSIV

De ce nu au fost convocaţi Adrian Mazilu şi Andrei Borza la naţionala de seniori a României | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mazilu (17 ani) şi Andrei Borza (17 ani) sunt doi dintre cei mai în formă jucători din Superligă, titulari indiscutabili la liderul din clasament - Farul Constanţa.

Faptul că cei doi tineri au fost convocaţi la naţionala U19 a României şi nu la seniori - pentru partidele cu Andorra şi Belarus - a produs multă rumoare în jurul deciziei.

Au existat foarte multe voci care au susţinut că cei doi jucători ar fi meritat, mai degrabă, să facă parte din lotul lui Edi Iordănescu, decât să fie lăsaţi la naţionala U19.

Mihai Stoichiţă, despre situaţiile lui Borza şi Mazilu: ”Există discuţii săptămânale între selecţioneri”

Directorul tehnic al celor de la Federaţia Română de Fotbal, Mihai Stoichiţă (68 de ani), a recunoscut că decizia finală ca cei doi jucători de Farul Constanţa să fie trimişi la U19 a fost luată în funcţie de obiectivele echipelor naţionale, în funcţie de priorităţi.

Naţionala U19 se afla într-o competiţie oficială - Turul de Elită, în raport cu U20 sau U21. De asemenea, în raport cu naţionala de seniori a României, s-a considerat că cei doi jucători ar putea avea de pierdut în acest moment, dacă progresul lor nu s-ar produce treptat şi ar fi forţaţi în cele două partide cu Andorra şi Belarus.

Aşadar, s-a decis că Alexandru Pelici are mai mare nevoie de cei doi jucători la U19, decât ar avea Edi Iordănescu la naţionala de seniori, unde, cel mai probabil, ar fi bifat prea puţine minute.

Toate discuţiile au fost corelate în funcţie de stabilirea obiectivului fiecărei echipei. U 19 a avut o competiţie oficială, U21 şi U20 nu intrau în discuţie pentru că erau meciuri amicale, şi naţionala de seniori, care era într-o competiţie oficială.

Există discuţii săptămânale între selecţioneri. Colaborarea clară între ei există. Nu cred că Borza trebuie forţat la vârsta asta. Este jucător născut 2005. Este un post greu, cu responsabilităţi mari”, a declarat Mihai Stoichiţă, la Orange Sport.

Andrei Borza şi Adrian Mazilu au reuşit să marcheze cele trei goluri ale României în victoria cu Irlanda de Nord, scor 3-1, dar nu au putut face nimic împotriva talentaţilor jucători din Norvegia, scor 0-4.

Scandinavii au reuşit să învingă şi ţara gazdă a Turul de Elită, Franţa, şi s-au calificat la turneul final de Campionat European din acest an.

 

Afla mai multe despre: adrian maziluandrei borza 

viewscnt
Articole similare