Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce nu se mai impun jucătorii români la cluburile din străinătate. Opinia lui Mihai Stoica: ”Aici Boloni avea dreptate”

De ce nu se mai impun jucătorii români la cluburile din străinătate. Opinia lui Mihai Stoica: ”Aici Boloni avea dreptate”

Superliga

Comentarii

Mihai Stoica a încercat să explice motivul pentru care jucătorii români nu mai reuşesc să se impună la cluburile din străinătate.

În ultimul deceniu, tot mai puţini jucători români au reuşit să se transfere în fotbalul important din Europa. Şi mai puţini au reuşit să se impună la noile lor cluburi.

Mihai Stoica a încercat să explice motivul pentru care jucătorii români nu se adaptează şi îi dă dreptate lui Ladislau Boloni, care a spus că fotbalul de la noi nu mai are talente de nivelul lui Mutu sau Chivu.

De ce nu se impun jucătorii români în străinătate. Mihai Stoica: ”Suntem mămoşi”

În vasta sa experienţă ca manager sportiv, Mihai Stoica a fost martor la mai multe transferuri din Liga 1 la cluburile din străinătate. În foarte puţine cazuri acei jucători au reuşit să-şi facă o carieră în fotbalul european.

Mihai Stoica este de părere că, în prezent, fotbalistul român este construit de aşa natură încât îi este foarte greu să se adapteze la cluburile din străinătate.

Managerul sportiv al FCSB-ului spune că românii au nevoie de mult mai multă atenţie în perioada de adaptare. În plus, nici valoarea fotbaliştilor români nu mai este aceeşi ca înainte.

”Eu zic că asta este o problemă genetică, pentru că nu prea reuşim afară. Suntem mămoşi, nu suntem sârbi sau croaţi, care merg afară şi joacă oriunde ar fi.

La noi nu există o echipă de la care să fi plecat jucători şi să fi făcut carieră, nu există, nici măcar Steaua (n.r. FCSB). Fotbaliştii sunt transferaţi în primul rând dacă au valoare.

Nu a avut importanţă la Ianis ce agent are ca să îl ia Rangers şi să trezească interesul echipelor, important este ca atunci când ajungi acolo să joci.

Aici Boloni avea dreptate, nimeni nu îl contrazice când spune că nu mai avem jucători să evolueze la nivelul lui Mutu şi Chivu”, a comentat Mihai Stoica la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mihai stoica 

viewscnt
Articole similare