Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce vrea să joace Ilaix Moriba pentru naţionala Guineei în loc de cea a Spaniei. Motivul din spatele deciziei

De ce vrea să joace Ilaix Moriba pentru naţionala Guineei în loc de cea a Spaniei. Motivul din spatele deciziei
Comentarii

Ilaix Moriba (18 ani), "wonderkidul" rebel de la Barcelona, vrea să joace pentru naţionala Guineei în detrimentul naţionalei Spaniei, unde a fost convocat în ultimii ani.

De ce a ales Ilaix Moriba să joace pentru naţionala Guineei

Ilaix Moriba nu vrea să-şi prelungeasă înţelegerea cu Barcelona, scadentă în 2022, deşi a fost debutat şi a jucat constant pentru echipa mare în mandatul lui Ronald Koeman. Neîneţelegerile legate de oferta salarială au dus la ruptura dintre Moriba şi club, iar acum acesta este aşteptat să plece, catalanii stabilindu-i preţul de 15 milioane de euro.

RB Leipzig şi Chelsea sunt interesate de transferul lui Ilaix Moriba, iar interesul din Premier League a dus la o decizie importantă în cariera mijlocaşului. Potrivit Mundo Deportivo, Ilaix Moriba vrea să joace pentru naţionala Guineei în detrimentul naţionalei Spaniei pentru a fi sigur că se încadrează cerinţeilor Premier League în ceea ce priveşte jucătorii extracomunitari.

Ca să ajungă în Premier League, Ilaix Moriba trebuie să fie internaţional de seniori şi acest lucru, consideră jucătorul, se poate întâmpla mai repede dacă joacă pentru naţionala din Guinea decât dacă joacă pentru naţionala Spaniei.

Ilaix Moriba este cotat la 25 de milioane de euro. Are numai 18 ani, iar în La Liga a bifat 14 meciuri, marcând un gol şi oferind trei pase decisive. Ilaix a jucat în sezonul trecut şi în UEFA Champions League, dar şi în Copa del Rey

Real Madrid, dar şi alte 11 cluburi din Europa sunt interesate de transferul lui Ilaix Moriba, conform agenţilor săi.

Afla mai multe despre: ilaix moribaguineanationalamotiv 

viewscnt
Articole similare